Loading

Guitar

Vælg her kategori - Under tilbehør finder du bade tilbehør til guitar og bas. Vi kan tlbyde dig den bedste kvalitet til de laveste priserne. Vi har egen import, hvor vi sikre en god kvalitet til de billigste priser på markedet. Hvis du vælger at bastille din nye guitar eller bas ved os, så vil den inden afsendelse blive justeret klargjort og testet.

Den akustiske guitar

Den akustiske guitar er et strengeinstrument, normalt med 6 strenge, men kan også have 4,7,8,10 eller 12 strenge. Traditionelt er guitaren bygget af træ med enten nylon- eller stålstrenge. Guitaren var oprindeligt et akustisk instrument med en krop eller "kasse" - der danner et resonanskammer for strengens vibrationer. Den klassiske guitar spilles ofte som et soloinstrument med finger-teknik.

Den elektriske guitar

Den elektriske guitar blev introduceret i 1930'erne, og bruges med en forstærker, der giver dig mulighed for at manipulere, og forme tonen elektronisk. Elektriske guitarer har haft stor indflydelse på moderne populærkultur.

Konstruktion

En akustisk guitar består af et stort hulrum i guitaren (resonanskammer), dette kaldes "kroppen" eller "boksen". Kroppen er forbundet med halsen, som også kaldes gribebrættet. For enden af ​​halsen er hovedet med stemmeskruerne, som bruges til at stemme guitarstrengene. Interne mikrofoner eller "pickupper" er monteret på en semi-akustisk guitar. Guitaren kan derefter tilsluttes en forstærker, men bevarer den akustiske lyd. En elektrisk guitar består også af en guitarkrop, normalt et mere eller mindre massivt stykke træ. Gribebrættet / halsen er fastgjort til kroppen, og hovedet er udstyret med stemmeskruer, som holder strengene. El-guitarer har såkaldte pickupper, som opfanger strengens vibrationer, og sender dem ud via forstærkerens output. Under "slagpladen", som er en plastikplade, der er skruet fast til kroppen, er elektronikken. El-guitaren kan tilsluttes forskellige effektpedaler, effektprocessorer og forstærkere.

Gribebrættet

Gribebrættet er udstyret med et tværgående metalbånd kaldet et bånd. Under afspilning trykkes strengene ned på gribebrættet, hvilket ændrer frekvensen / tonen i strengen.

Forskellige typer guitarer

Du kan fastgøre halsen til guitarkroppen på forskellige måder:

Bolt-on - hvor hals og krop sættes sammen med skruer.
Put-in Neck - hvor halsen og kroppen limes sammen, men indsættes dybere i kroppen.
Neck-through - hvor halsen er en "forlængelse" af kroppen, og hvor gribebrættet, og de andre dele er bygget på.

Historie

Guitarens historie går mindst 2000 år tilbage. Begrebet "guitar" kommer sandsynligvis fra det persiske ord "gui-tar", som betyder "halvcirkel og strenge" eller fra det latinske ord "cithara". Den moderne guitar stammer dog sandsynligvis ikke fra det romerske instrument, men fra middelalderens Spanien. De to instrumenter, der oftes omtales som de mest indflydelsesrige forgængere, er den europæiske lut og den tilhørende 4-strengede "oud". Inden udviklingen af ​​den elektriske guitar, og brugen af ​​syntetiske materialer blev en guitar defineret som et instrument med "en lang båndhals, flad trækasse, ribben og en flad ryg". Moderne vestlige strengeinstrumenter som guitar, violin, lut og andre er fjernt beslægtede med moderne instrumenter i Centralasien og Indien. Første gang guitaren optræder på skrift i historien var i det 16. århundrede.

Stemning

Guitaren er normalt stemt i tonerne E, A, D, G, H, E, henholdsvis fra den dybeste til den letteste streng. I praksis er udgangspunktet A-strengen.