Loading

Banjo

Her har du at gøre med et strengeinstrument, hvor ikke to udgaver ligner hinanden. Du kan få fingre i en 4-strenget tenor-plektrumbanjo, en 5- og 6-strenget guitarbanjo, den 8-strengede mandolinbanjo og den 4-strengede ukulelebanjo, der er de mest almindelige modeller. Der er alle forskellige i lyd og udformning, og alle sammen stemmes på sin specielle måde.

Stemning af banjoen

En banjo stemmes normalt således:
En 4-strenget tenorbanjo: c-g-d-a
En 4-strenget plektrumbanjo: c-g-h-d
En 5-strenget banjo: g-d-g-h-d
En 6-strenget guitarbanjo: e-a-d-g-h-e
(Hvor den første tone er den øverste streng)

Tåget eksotisk oprindelse

Banjoen blev af den amerikanske præsident Thomas Jefferson kaldt instrumentet, der passede til slaverne, da de bragte det med sig fra de afrikanske og arabiske lande. Den gang var en banjo en udhulet roe eller græskar, men har heldigvis gennemgået en udvikling til den sammensætning af træ- eller metal ramme med skind - tilsat en lang hals - som vi ser i dag.

Forskellige versioner, forskellige anledninger

Den 4-strengede version benyttes sædvanligvis til jazz eller irsk folkemusik, der spilles med plekter, mens den 5- og 6-strengede bruges til alt fra klassisk musik til bluegrass og amerikansk folkemusik samt lignende country musik, som spilles med fingrene, hvor strengene så at sige 'plukkes'. En decideret guitarbanjo stemmes som en guitar og benyttes på samme måde. Mandolinbanjoen har en kortere hals, men blev aldrig rigtig populær. Ukulelebanjoen har tilsvarende et kort gribebræt.

Et folkeligt instrument

En banjo er ofte før i tiden blevet brugt i omrejsende ensembler, og kunne opleves på markedet og ved andre større forsamlinger, hvor der var musik i hovedsageligt USA. Op gennem 1900-tallet øgedes banjoens popularitet og udviklingen af instrumentet satte fart på anvendelsesmulighederne ved andre forskellige musikgenrer. Nu er banjoen tilgængelig i så mange forskellige versioner, at den kan bruges stort set uanset musiksmag.

Vi ligger inde med den rette banjo

Vores selvimporterede banjoer efterlader ikke et øje tørt, hvis du er på jagt en robust banjo med fyldig klang. Om du er nybegynder alle øvet, kan vi sikkert hjælpe dig med at foretage det rette køb af en banjo. Desuden skorter det heller ikke på nødvendigt tilbehør her hos DanGuitar, som eksempelvis tasker, kasser, strenge eller instruktions dvd'er, så du er sikret en god start med din banjo.

Godt håndværk

Grundet vores egen import kan vi garantere dig en lav pris på vores banjoer, men derfor er vores kvalitet stadig høj. Robuste og klangfulde banjoer til både børn og voksne. Har du spørgsmål til træsort, antal strenge og, hvad for en type banjo du skal vælge, så har vi et højt serviceniveau, der kan være dig behjælpelig.

Få alt til din banjo

Som tidligere nævnt har vi også et stort laget af kvalitetsstrenge, robuste kasser og forede banjotasker, så du får en fornøjelse med at blive en rigtig banjospiller. Endvidere ligger vi også inde med forskellige instruktions dvd'er, der både introducerer dig til instrumentet og giver dig en føling med banjoens forskellige spilleteknikker og udformninger.

Vi tager hånd om din banjo

Vi leverer lynhurtigt til hele Danmark, og samtidig sikrer vi os inden afsendelsen, at din banjo er stemt, har fået påmonteret stolen korrekt og ellers justerer vi den generelt, hvis det skulle være nødvendigt. Vores kundeservicecenter skal nok står klar til at tage i mod eventuelle spørgsmål fra din side.

En sand banjospiller

Som en ægte banjospiller gælder det om, at have udstyret i orden. Sammen med en banjo fra vores store udvalg kan vi udover, at anbefale vores strenge og instruktions dvd'er også anbefale vores tunere, der både kan påmonteres banjoen eller købes som kombineret tuner og metronom. Sammen med det forskellig tilbehør er din vej banet ud i den store og forunderlige banjo verden.

Vi gør meget for dig

Har du besluttet dig for at erhverve dig en velklingende, robust banjo til vores favørpris, der alt sammen kan takkes vores egen import af instrumenterne, så skal vi nok guide dig igennem en sikker handel fra overvejelse til købet. Hos os er du garantere en god kvalitet uden, at det skal koste for meget, og med vores korte leveringstid skal du ikke vente længe på at kunne have din banjo i hånden.