Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Capo

En guitar-capo bruges til at transponere tonerne på guitaren. Guitar-capoen spændes fast på et bånd på gribebrættet og herved bliver den bagerste finger i barré-akkord. Vi har godt udvalg af guitar-capoer til lave priser.

21 vare(r)

Hvad er en guitar capo egentlig, og hvorfor har du brug for en capo?

En guitar capo er en mekanisk anordning, som klemmes over gribebrættet ved et bestemt bånd med henblik på at forkorte strengenes længde. En capo fungerer derfor dybest set som en bevægelig og justerbar saddel, som du kan placere overalt op på guitarhalsen, for derved at påvirke din guitars stemning. Capoen fastholder strengene ved et bestemt bånd, og skaber på den måde en helt ny saddel. En guitar capo giver således alle åbne strenge en højere tone, end de ville have hvis capoen ikke var ibrug. Derfor er det vigtigt at montere capoen lige bag ved det ønskede bånd for at sikre, at strengene trykkes korrekt ned.

Guitarister bruger guitar capoer til at tilføre deres guitarlyd en speciel kulør - de udvider dine tonemuligheder og tilføjer kreativitet til din lyd.

De forskellige guitar capos adskiller sig fra hinanden med hensyn til hvordan de udøver spænding på guitarstrengene. Klemme capo’er frigiver en konstant spænding, og er praktiske og nemme at bruge. Du kan bogstaveligt talt påsætte og flytte dem på et sekund. Helt enkelt.

Andre capoer er i stand til at udøve en gradvis, justerbar spænding. Der findes 2 typer af disse justerbare capoer. For det første har du de capoer der kan bruges med en enkelt hånd. Du klemmer dem bare rundt om guitarhalsen, indtil du får den ønskede lyd. Denne type capo er velafbalancerede og oftest ret pænt designet. Den har en låsemekanisme indeni, så når du klemmer, låses den og frigøres ikke før du ønsker det. Dette giver dig mulighed for gradvist at tilføre mere eller mindre tryk, og lytte til dine guitarstrenge, indtil capoen klemmer hårdt nok til at du får klare toner fra din guitar. Når du skal fjerne dem fra halsen, skal du bare ramme en lille håndtag på bagsiden af capoen.

Den anden slags guitar capo, der frigiver spænding gradvis, har en spændeskrue på ryggen, som du spænder eller løsner for at finde den rigtige spænding. Når du drejer på spændeskruen, presser skruen et lille beslag mod bagsiden af guitarhalsen. Dette presser den forreste bøjle ind mod strengene, og lægger gradvist mere og mere pres på guitaren.

I sidste ende er dit valg af guitar capo op til din egen personlige præference. Når du først har valgt en type, skal du bare sørge for, at den matcher din guitar, således at du får en capo der passer til en klassisk guitar, en western-guitar eller en el-guitar. Hos DanGuitar har vi capoer til alle typer af guitarer herunder 12-strengede guitar, og vi har endda capoer til ukuleler.