Loading

Althorn

Althornet er saxofonens ægte storesøster, og et althorn er med sin placering blandt de øvrige messingblæsere en vigtig del af det moderne symfoniorkesters alsidige klangbillede. Hvis du altid har drømt om at spille tuba, men ikke har musklerne til at bære den, så er althornet løsningen for dig.

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Althornet er en messingblæser, men sjovt nok er althornet i nær familie med saxofonen, som er en træblæser. Hvis du vil vide, hvordan det hænger sammen, så læs med her, hvor DanGuitar.dk vil overbevise dig om, at et althorn er vejen frem.

Lyden af et althorn

De færreste af os er garvede althornister, så måske vi lige skal slå fast, hvordan et althorn lyder: Et althorn er konstrueret til at spille én tone ad gangen, og klangen af althornets toner er rund, fyldig og blød. Lyden af et althorn er altså meget behagelig for det menneskelige øre.

Althorn til dig

Althornet er en messingblæser. Dét betyder, at lyden i althornet ikke som på træblæserne kommer fra luftens og vibrationernes passage henover et rørblad i træ. Althornets historie indenfor musikken er kortere end så mange andre instrumenter, som vi kender fra det store orkester. Althornet er nemlig opfundet af den belgiske instrumentbygger Adolphe Sax, som også er manden bag saxofonen. Althorn kan fås i flere forskellige udformninger, så husk at være opmærksom på, hvad du selv foretrækker, når du vælger dig et althorn. Et althorn er i øvrigt som så mange andre blæseinstrumenter et transponerende instrument, og for althornets vedkommende stemmer hornet i Es-dur, som på vores breddegrader også skrives som Eb.

Hvorfor spille althorn?

Hos DanGuitar.dk vil vi vore kunder det bedste, og vi kan derfor betro dig en lille hemmelighed: Et althorn er ikke et instrument, som ret mange vælger at spille på... Dét betyder på den anden side, at der er færre musikere, som skal konkurrere om pladserne blandt symponiorkestrenes althorn... Dét betyder igen, at hvis du er seriøs omkring din musik, og gerne vil leve af at spille messingblæser i et orkester, så er althornet et virkeligt godt bud, som kan sikre dig og dit althorn en af de eftertragtede pladser i de store orkestre!