Loading

Trompet

En trompet er en mæssingblæser. Trompeten er den højst klingende af alle messingblæsere. Den klinger over valdhornet, trombonen, baritonhornet, euphoniet og tubaen. De fleste trompeter er stemt i Bb, og derfor anbefaler vi også netop Bb trompeten til begyndere. Udover den almindelige trompet, kan vi tilbyde dig pockettrompet, som er en trompet der fylder meget mindre og dermed har en anden klang.

Trompeter i god kvalitet til fornuftige priser

Vi står selv for importen af vores trompeter og kan derfor tilbyde dig en kvalitetstrompet til en unik, billig pris. Vi forhandler mærkerne George Hennesey, Chateau og Dimavery. George Hennesey-trompeten er et godt valg til begynderen. Du får her en velfungerende trompet til en pris, hvor alle kan være med. Vil du have en bedre trompet, kan vi anbefale mærkerne Chateau og Dimavery.

"

Vedligeholdelse af trompeten

Ventilerne på en trompet skal ofte smøres – det er en god idé at smøre ventilerne hver dag før du starter med at spille. Dette gøres ved at tage ventilerne ud, tørre det gamle ventilolie af, give ventilerne ny ventilolie og sætte dem på plads igen i ventilhuset.
Afhængig af dit brug bør ventilhuset renses hver uge eller hver måned. Det gøres ved at tage ventilerne ud og tage bunddækslet af, så du kan køre en klud flere gange gennem ventilhuset.
Når man er færdig med at spille på trompeten, er det vigtigt at den tømmes for vand og kondens. Det gøres ved at åbne for vandklapperne, mens der blæses i trompeten. Derudover skal bøjlerne tages ud for at tømmes helt for vand.