Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Dobro-guitar

I denne kategori finder du vores udvalg af dobro guitarer. En dobro guitar er også kendt som en resonanz guitar, resonans guitar og resonator guitar. En dobro guitar har en indbygget kegleformet resonator, der både forstærker lyden, men også giver dobro guitaren en umiskendelig klang, som man især kender fra blues- og country inspireret musik. En dobro stemmes som en almindelig guitar i tonerne E-A-D-G-H-E - Vi giver Danmarks bedste service: Inden afsendelsen bliver alle vores dobro-guitarer kvalitetskontrolleret, halsen bliver justeret, og strengene bliver monteret.

0 vare(r)

Dobro guitaren har igennem generationer været en fast bestanddel af den amerikanske blues, country og bluegrass musik. Det første man skal tage stilling til, hvis man vil erhverve sig en dobro, er om dobroen skal være en square neck dobro eller en round neck dobro. Round neck dobroen har en konventionel rund hals, og kan spilles som en almindelig guitar, mens square neck dobroen har en ”firkantet” hals med en meget høj sadel. Square neck dobroen stemmes i forskellige åbne stemninger, og man spiller på square neck dobroen med dobroen liggende fladt på lårene med fingerplektre og en tonebar i stål.

Hjertet i dobroen er dens kegle

Den store runde metal-dims i klangkassen på en dobro er dobroens kegle. Den kan være konstrueret på to forskellige måder. En dobro med en biscuit kegle er konstrueret med en kegle, som vender ind mod bagsiden af guitaren med broen monteret i midten af keglen. En dobro med en biscuit kegle har en meget stærk grundlyd uden den store harmoniske kompleksitet. Den producerer en lyd, der er høj, klar og metallisk, og er meget populær blandt blues guitarister. Spider kegle dobroen bruger en net afstivning til at understøtte broen, og vender keglen rundt, så den vender ud af dobroen. Denne type dobro har oftest en mere tilstedeværende klang med en mellemtone-tung klang, som bluegrass guitarister elsker.

Hvorfor er dobroer så smukke?

Sammenligner man dobroen med den traditionelle akustiske guitar, så er dobroens lyd ikke særligt påvirket af de materialer, som dobroen er lavet af. Dog får dobro byggere en masse sjov ud af at lege med forskellige materialer, og tilbyder alt lige fra mahogni og ahorn til messing og stål. Materiale valget er hovedsageligt et spørgsmål om, hvordan dobroen skal se ud, og giver dig frihed til at vælge imellem de mange forskellige designs, som dobroer i dag bygges i.