Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Slides

En guitar-slide er et glas- eller metalrør. Du lader sliderøret glide hen over strengene med den ene hånd, mens den anden hånd slår strengene an. Slideguitar giver et særligt "grædende" udtryk i dit spil. Du kan spille slideguitar på en elektrisk eller en akustisk guitar – dog klinger nylonstrenge (på en spansk/klassisk guitar) ikke så godt med slide. I country og rock er slideguitar en populær teknik. Beatles-guitaristen George Harrison og Keith Richards fra Rolling Stones har været med til at gøre guitarsliden kendt. En guitar-slide kaldes også "bottleneck", da man i gamle dage brugte en flaskehals som slide.

7 vare(r)

Slide-guitar er en enestående guitarteknik, der kan give dit guitarspil et mere sjælfuldt udtryk, og som kan mestres af både nye og erfarne guitarister. Hvis du er til den klassiske slide lyd, så vil et slide rør af glas være et slide rør, som du kunne kigge på. Slide rør af glas har en klassisk varm og sprød klang med en fremhævet mellemtone.

Slide af glas eller af metal?

Slide rør af metal har en mere hæs og bluesagtig klang. Metal slides er mere lyse og rå i tonen, og er perfekt til at lave langsomme og lange toner med. Tonen vil være halvforvrænget og vedholdende med et tydeligt løft i diskanten.

Tykt eller tyndt slide?

Med hensyn til tykkelsen af et slide rør, så er det sådan at du får den bedste kontrol med et tyndt sliderør. Med et tyndere slide vil dine fingre være tættere på strengene, hvilket giver det bedste hold om røret. Tykkere slides holder længere, men de er ikke så lette at kontrollere.