Loading

Valdhorn

Det tyske, snoede valdhorn er et messingblæseinstrument, som regnes for at være det første musikhorn. Valdhornets toneområde er meget stort; tonerne spænder fra en tubas til en trompets. Vi står selv for importen af vores valdhorn, så vi kan tilbyde dig rigtig god kvalitet til unikke lave priser. Er du interesseret i valdhorn, så tag et kig på denne side.

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Valdhornet er blæseinstrumentet i dets oprindelige udgave. Et valdhorn har godt nok udviklet sig meget siden urtiden. Det menes dog, at det vi i dag kender som et valdhorn, i sin oprindelige udformning var det første "horn" i verden.

Valdhorn

Valdhornet stammer helt tilbage til midten af 1500-tallet, hvor man kender det fra området i Tyskland. Et valdhorn er et snoet blæseinstrument i familien af messingblæsere, og da valdhorn kom til verden, før ventilerne blev opfundet, spillede valdhornet det, man betegner som "naturtoner". Når man spiller på et gammelt valdhorn kan lyden altså ikke påvirkes med knapper, slides eller ventiler. I dag er det heldigvis anderledes.

DanGuitar.dk's valdhorn er udstyret med drejeventiler, som er meget præcise, og gør vores valdhorn lettere at spille på end mange andre valdhorn.

Ventiler i valdhorn

I dag sælges og bruges der som nævnt valdhorn med ventiler, men der opføres dog stadig værker med symfoniorkstrene, hvor der bruges horn, som kun kan spille naturtoner. Men selvom der er ventiler i vores valdhorn, skal du stadig være opmærksom på, hvordan dit valdhorn lige stemmer, før du skal spille med andre musikere.

Et valdhorn er i øvrigt det horn blandt messingblæserne, som kan spænde over det største tone-interval. Valdhornet kan gå lige så dybt som en tuba, og spille lige så højt som en trompet, så et valdhorn har en meget stor tonal spændvidde!

Hornet i et valdhorn

I dag er der i øvrigt ikke "horn" i blæseinstrumenterne. Materialet "horn" har dog lagt navn til instrumenterne, da de første udgaver af hornene var lavet af netop horn - fra okser.