Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Akustisk western-guitar

En akustisk guitar med stålstrenge hedder en westerguitar. Den giver en veldefineret og klar lyd, som er velkendt fra rockhistorien. Der er masser af muligheder – både med og uden pickup, tuner og anden elektronik. Skal det være en guitar med cutaway? 12 eller 14 frie bånd? Og hvad med formen? Vi giver dig svarene og har guitarerne til at matche dem.

50 vare(r)

Hvor kommer western-guitar fra?

Mens de første instrumenter, der kan kategoriseres som guitarer med god vilje, er over 4000 år gamle, må vi vente til 1850, hvor den spanske guitarbygger Antonio Torres, der ændrede guitardesignet, for at finde det, vi i dag ville identificere som en guitar. Den moderne stålstrengede western-guitar har sin oprindelse i USA, hvor tilrejsende guitarbyggere oplever, at Torres' guitardesign med tarmstrenge slet ikke er egnet til det varme og fugtige klima i USA. De opfinder derfor en guitar med stålstrenge, og X-formet afstivning af låget, hvilket gør guitarkonstruktionen enklere, og lettere at producere i større antal.

Western-guitaren vinder stor popularitet blandt den sorte befolkning i Amerika, hvor western-guitaren er ved at blive et centralt element i opblomstringen af ​​bluesmusik. USA blev ramt af den store depression i 1929, og Martin oplevede ligesom resten af ​​USA en økonomisk nedtur. For at genvinde tabt terræn introducerer Martin to nye produkter for at tiltrække flere kunder. For at overtale banjospillerne til at skifte til guitar, laver Martin nu en 000-model med en længere hals og hals/kropssamling på 14. bånd (i stedet for på 12. bånd) Martin introducerer også en ny større og dybere dreadnought - guitar body. Den større lydstyrke og mere kraftfulde bas produceret af dreadnought, havde til formål at gøre western-guitaren mere nyttig som akkompagnementsinstrument for sangere. Dermed er western-guitaren, som vi kender i dag, født.

Hvilke western-guitarer kan jeg købe hos DanGuitar?

Hos DanGuitar har vi western-guitarer i alle størrelser og prisklasser. Til den nye akustiske guitarist har vi overkommelige pakker med alt det nødvendige western-guitartilbehør, og til den professionelle har vi udsøgte og håndbyggede western-guitarer, der kan tilfredsstille selv den mest krævende western-guitarist. Vi har western-guitarer med eller uden en indbygget mikrofon, og vi har også et stort udvalg af rejseguitarer i alle prisklasser. Vi har også western-guitarer i børnestørrelser, så selv den unge guitarist kan få et passende instrument.