Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Plektre

Mange guitarister og bassister bruger et plekter til at spille på guitar og bas med. Vi fører et bredt udvalg af plektre, hvad enten du vil have et tykt eller tyndt plekter, eller et mat eller blankt plekter. Vi har plektre i mange forskellige farver og  med dødningehoveder. Vi fører også et udvalg af fingerplektre til fingerspil. Hos os finder du de bedste plektre til en meget lav pris.

118 vare(r)

Vi har et stort udvalg af guitar plektre, som alle varierer med hensyn til funktion, form, tykkelse og det materiale, de er lavet af. Det er umiddelbart enkelt at regne sig frem til, hvor tykke de forskellige plektre er, men hvordan vælger du det plekter der bedst passer til dine behov? Det afhænger meget af, hvordan du har tænkt dig at bruge plektrene.

Hvilket plekter?

Plektre findes i mange forskellige udgaver, som passer til stort set ethvert formål eller teknik. Hvis du primært skal bruge plektre til rytmisk akkordspil, så vil det være godt med et tyndt plekter, som ikke er tykkere end 0,58 mm. Fordelen ved tyndere plektre er, at de er fleksible, så du i mindre grad skal forholde dig til, hvordan du balancerer plektret, når du holder det mellem fingrene. Dette gør tynde eller ekstra tynde plektre til et velegnet plekter til den nystartede guitarist. Men hvis du ikke kan forlige dig med den, lidt skrallende, lyd som tynde plektre giver, så kan du forsøge dig med et lidt tykkere plekter, og se hvordan det føles for dig.
Tykke eller ekstra tykke plektre kan bedre modstå spændingen i guitarstrengen, hvilket giver dig mulighed for, at spille individuelle akkorder eller toner i et meget hurtigere tempo. Og derudover er det nemmere at styre dynamikken i dit anslag med et tykkere plekter. Tykke plektre fortrækkes derfor ofte af jazz, rock og metal guitarister, da de tykke plektre bedre understøtter den teknik, der bruges i disse stilarter.

Materialet som plektret er lavet af kan have indflydelse på, hvordan din guitar lyder, så det er vigtigt at man prøver forskellige plektre for, at finde det plekter der passer bedst.

Du kan vælge imellem standard, trekant/triangel, spidse og dråbeformede plektre. Standard guitar plektre er de mest brugte, da deres afrundede spids og store overflade gør det muligt, at holde dem på flere forskellige måder. Trekant-plektre har et stort grebsområde med en afrundet spids, hvilket gør dem gode til akkordspil. Spidse plektre kan være små eller almindelige i størrelsen, afhængigt af hvilken model det er. De er kendt for at have en meget kraftfulde indvirkning på strengene, og for at fremhæve guitarens højere frekvenser. Dråbeformede plektre er oftest små med en afrundet spids, hvilket giver et godt greb i plektret.

Hvor køber man plektre?

Hos DanGuitar har vi plektre til alle behov. Vi har almindelige standard plektre i alle tykkelser og i forskellige materialer. Og vi har forskellige typer og former, som man kan prøve og eksperimentere med. Vi har også finger og tommelfinger plektre til fingerspils guitaristerne, som jo ikke bruger almindelige plektre guitar, og vi har pakker med plektre i forskellig tykkelse, så du nemmere kan finde frem til den tykkelse plekter som passer til dig.