Loading

Blokfløjte

Et populært instrument

Blokfløjter kan spores helt tilbage til jernalderen, hvor de mere eller mindre bestod af udhulede træstykker med forskellige huller, der tillod en mindre variation i tonerne. Udformningen af blokfløjten tog fart i 1400-tallet, men den brede popularitet opnåede instrumentet først omkring det 16. og 17. århundrede, hvor blokfløjten blev tilgængelig for menigmand.

Kendte udøvere

Herhjemme er det nok Michala Petri, der har været mest medvirkende til udbredelsen af instrumentet, men den tyske komponist Carl Orff var også en banebrydende skikkelse i forhold til markeringen af blokfløjten som blæseinstrument. Men før da var den også anset blandt barokkens udøvende, hvor både Bach og Vivaldi viste deres begejstring for instrumentet ved at komponere musik for blokfløjten.

Tag din begyndelse her

Blokfløjten bliver som nævnt anbefalet som et instrument til begyndere, og vi ligger naturligvis inde med mange forskellige modeller, hvor vores selvimporterede produkter fra Dimavery og George Hennesey er vores foretrukne til at give dig den ultimative blokfløjte-oplevelse. Om du foretrækker tysk greb eller barokgreb, har vi uden tvivl den bedste model til dig til en god pris.

Blokfløjtens forskellige muligheder

De forskellige greb er med til at give dig den optimale blokfløjte-oplevelse. Her får du et kvalitetsinstrument, der aldrig går af mode, men som bliver ved med at overraske i sine forskellige udfoldelsesmuligheder i lang tid frem. Du kan roligt investere i en blokfløjte hos os og være sikker på, at du får den rette kvalitet til den bedste pris.

Vores sortiment

Du kan vælge at købe en enkelt blokfløjte til dig selv eller investere i flere eksemplarer, så hele familien eller skoleklassen kan engagere sig i pragtfuldt samspil med blokfløjter. Hos os kan du foretage et sikkert køb af en blokfløjte, om det så skal være en lettere børneudgave, der skal benyttes i skolen, eller om du selv vil give dig i kast som blokfløjtenist – det værende på professionelt plan eller bare som hobby. Vores modeller fra Dimavary og George Hennesey har alle god lyd. Sammen med mange af vores modeller får du desuden et plastiketui og en rensepind.

En fuldendt oplevelse

Er du først blevet forelsket i en blokfløjte kan vi kun anbefale dig at investere i den underholdende børne-DVD om blokfløjtespillet, der på en lærerig måde introducerer børnene til det at spille blokfløjte. Det foregår på engelsk, men grafikken er med til at illustrere brugen af instrumentet på nem vis. En sjov måde at lære på – og de voksne kan også kigge med.

Et godt køb

De mange modeller, med både tysk greb og barokgreb, importerer vi selv. Prisen bliver derfor lav, men vi kan stadig love en god kvalitet. Vi leverer lige til døren indenfor blot 1-2 hverdage. Så nu har du også chancen for at forsøge dig med dette populære instrument.

Nu er det din tur

De klassiske komponister fra den forgange tid fandt megen fornøjelse i at komponere musik for blokfløjter. Med en blokfløjte kan du kreere dine egne sange, eller prøve at se om du kan spille med på den anbefalede DVD. Under alle omstændigheder er du sikret et klassisk instrument med mange timers underholdning.