Loading

Ukulele

En ukulele kan ved første øjekast ligne en meget lille guitar, men dette fire strengede strengeinstrument har dybe rødder i musikken fra Hawaii. Oprindelseshistorien fortaber sig i det uvisse, men faktum er, at ukulelen har fået kultstatus hos nogle, mens den er essentiel for andre i musikverden, der lovpriser den lyse toner.

Portugisisk oprindelse

Skulle man alligevel komme med et forsøg på, hvor dens afstamning er fra, så går legenden på en ankomst med et portugisisk skib lastet med arbejderfolk i 1879. De lokale folk på Hawaii tog instrumentet til sig og opkaldte den efter den hawaiianske måde at sige 'hoppende lus' på, da det ret præcist gengiver, hvad fingrene laver på gribebrættet.

Moderne kendskab

Ukulelen har ikke været fremme i den store offentliges bevidsthed, men alligevel har den for nogle fået kultstatus, da fx afdøde Israel Kamakawiwoʻole fra Hawaii fik udbredt kendskabet til strengeinstrumentet med sine følelsesladede sange, men også amerikanske John King var med til at gøre ukulelen mere populær i de folkelige kredse.

Større udbredelse

Af samme grund er ukulelen ikke et ukendt bekendtskab på den europæiske musikscene efterhånden, hvor instrumentet har fået pålagt sopran og koncert rollen i et ensemble. Om der så har været tale om østeuropæisk Balkan musik eller danskpræget inspiration fra Kim Larsen, så virker ukulelen til at være kommet for at blive.

Lille instrument, forskellige udtryk

Ukulelens udbredelse har medført, at instrumentet efterhånden kan erhverves i mange forskellige former og farver. Af mange bliver den betragtet som lidt af en børneguitar, men også professionelle musikere finder dan favorabel grundet den klare lyd fra nylonstrengene. På det seneste har den vundet så meget anerkendelse, at den er blevet brugt i større rock og pop numre.

Test af vores ukulele

Går du med en spirende ukulelespiller i maven har vi valgt at vedlægge videoer om ukulele instrumentet på vores produktbeskrivelser. På denne måde kan du i ro og mag få en fornemmelse af ukulelens kvalitet og lyd, der bliver gennemgået i detaljer. Du kan også tjekke de små lydklip ud, hvor der forevises eksempler på spil med plekter og med fingrene.

Lige til at gå til

Der er ikke de store dikkedarer ved en ukulele. Har du først fået sådan en i hænderne, er den let tilgængelig at begynde at spille på. Du kan vælge at spille med fingrene eller investere i et plekter og måske en instruktions dvd, hvor du kan komme godt i gang med at blive en vaske ægte ukulele spiller.

Kom godt i gang

I vores brede udvalg af ukuleler med forskellige forme og farver kan du finde lige den, der passer dig bedst. Samtidig kan vi anbefale mange af de forskellige lærebøger, som supplement til din videre færden i ukuleleverden.

Det flotte tilbehør

Ej heller må du snyde dig selv for en af de mange tunere, som vi også har på lager. Alt sammen fragtes til en god pris, hvor vores egen import af instrumenter sikrer en billig pris, uden at vi går på kompromis med den gode kvalitet. Vores lager er tætpakket med det bedste inde for tilbehør til ukulele.

Bliv det nye ukulele ikon

Du kan stadig nå at være med på bølgen af ukulelens popularitet, hvis du investerer i en af vores flotte, velklingende ukuleler og sammensætter det med vores brugbare tilbehør, der alt sammen er med til, at hjælpe dig godt på vej til at revolutionere ukuleleverden atter en gang. Vi garanterer hurtig levering og god service som altid.