Loading

Harmonika

"I sin nuværende form er harmonikaen er nyt instrument. Først i 1829 blev der af østrigeren Zyrill Demian taget patent på harmonikaen. Den fik navnet akkordion, hvilket stadig er det internationale navn for en harmonika. Grundlaget for nutidens harmonika blev imidlertid lagt flere tusind år tidligere, idet det kinesisk instrument sheng, lavet af bambusrør og et udhulet græskar, bygger på det samme princip om at bruge ventiler til at danne toner.

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Kært barn - mange navne

Harmonikaen har gennem tiderne udviklet sig gennem forskellige stadier. Inspirationen er som sagt fra shengen, og op gennem 1700-tallet blev der udviklet en stribe instrumenter i nær familie med navne som Kratzensteins lydmaskine, Kirsnik's harmonica og harmonium. Kort efter at Demian tog patent på sin akkordion, dukkede Concertinaen op i England.

"

Et instrument for lømler

I harmonikaens første levetid blev den mødt med en del modstand. Instrumentet er i familie med mundharpen og er som den blevet spillet af unge mænd på gaden. Men da det er et komplekst instrument, der kræver lidt behændighed, har det måske ikke gvet den musikalske oplevelse, som kunne gøre instrumentet populært i de finere kredse.

Stadig stigende popularitet

Op gennem 1900-tallet øges harmonikaens popularitet, og der komponeres musik i mange genrer for harmonika - bl.a. valse, marcher, polkaer og tangoer. Særligt i tangomusikken, som er blomstret op igen de senere år, er hamonikaen - eller dens argentinske bror bandoneonen - et afgørende element. Harmonikaen er også oplagt, hvis du er til folkemusik, og anvendes også inden for jazzmusik i dag. Så uanset musiksmag er harmonikaen en spændende instrument at kaste sin kærlighed på.

Transportabelt orgel

Harmonikaen er et fascinerende flerstemmigt instrument, du kan tage med dig uden det store besvær. Vil du gerne spille rundt omkring - alene eller sammen med andre - giver en harmonika mange muligheder. Og du kan skabe en helt koncert ene mand.

Tangenter eller knapper - vi har det

En harmonika består af en diskantside, en bælg og en basside. Antallet af tangenter og knapper varierer, og diskantsiden kan dels bestå af et antal tangenter eller et antal diskantknapper. Er du i tvivl om, hvilken type, der passer netop dig, står vi klar til at vejlede dig om dit valg.

Også for børn

Vil børnene også gerne lære at spille musik, er harmonikaen et godt bud på et instrument, der kan give megen fornøjelse for de små poder og deres familie. Vi er selvfølgelig også leveringsdygtige i harmonikaer i børnestørrelse, og hos os kan du få en lille tangentharmonika til en billig penge, som er god til både leg og simple melodier.

Direkte fra fabrikken

Når du vælger at købe en harmonika hos os, er du sikret en god kvalitet til en ganske særlig fordelagtig pris. Vi køber vores harmonikaer direkte fra fabrikken, og på den måde sikrer vi, at du får et kvalitetsprodukt til en uhørt lav pris.

Supplement i høj kvalitet

Du får ikke blot en harmonika af høj kvalitet. Alle vores harmonikaer leveres desuden med skulderremme og transportkasse af bedste kvalitet, så du uden besvær kan tage din nye harmonika med dig, hvor du har lyst.

Masser af tips og tricks

Har du brug for at blive inspireret og guided omkring det at spille harmonika, skulle du tage et kik på vores mange gode lærebøger. Det er ikke altid nok at prøve sig frem som ny harmonikaspiller, og med en god lærebog eller DVD kommer du rigtig godt fra start.