Loading

Piccolofløjte

En piccolofløjte eller blot piccolo er en lille tværfjølte. Ligesom tværfløjten er piccolofløjten stemt i C, men en oktav over. Vi kan her tilbyde dig en rigtig god piccolofløjte i en fin kvalitet og til en meget billig pris. Er du interesseret i en piccolofløjte, så tag et kig på denne side.

2 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

2 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

En piccolofløjte - eller for de inviede blot "en piccolo" - er noget nær det fineste instrument, du kan spille på. Piccolo'en er blandt orkestrets sarteste og fineste instrumenter, men samtidig giver en piccolofløjte god mening at spille uakkompagneret.

En piccolofløjte?!

Piccolofløjten er som andre tværfløjter en træblæser, for som du vil kunne se, er piccolofløjten ud af tværfløjtefamilien. Piccolofløjten har en meget lys og næsten skarp og gennemtrængende klang, som gør den meget egnet til at "farve" orkestrets klangbilleder. Komponister som Antonio Vivaldi har komponeret masser af musik, som klæder piccolofløjten helt utroligt godt. I Wolfgang Amadeus Mozarts opera "Tryllefløjten" er det en piccolofløjte, som spiller hovedrollen, og operaen er så vidt vides den første komposition, hvor piccolofløjten var tiltænkt så fremtrædende en rolle!

Transponerer en piccolo?

Ja, piccolofløjten er som så mange andre blæseinstrumenter et transponerende instrument. Piccolofløjten spiller dermed en anden tone i praksis, end dén der står i noderne for piccolofløjten. For piccolofløjtens vedkommende er det transponerende element dog blandt de enkleste i orkesteret. Musik skrevet til piccolo er nemlig skrevet præcis én oktav lavere, end musikken klinger, når man spiller den på sin piccolofløjte.

Mere om piccolofløjter

Der er sagt og skrevet meget om piccolofløjten i tidens løb - noget af det er heller ikke lige pænt, men piccoloen er et dejligt instrument, som sikre at du altid kan blive hørt over de andre, når du spiller piccolofløjte.