Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Til akustisk guitar

Det er vigtigt at bruge den rigtige forstærker til akustisk guitar. En ”almindelig” forstærker til elektrisk guitar er ikke bygget til at forstærke lyden af en akustisk guitar. Den rigtige forstærker giver dig meget bedre klarhed og ”top end” i lyden uden at forvrænge.

32 vare(r)

En forstærker til akustisk guitar

Forstærkning af akustisk guitar foregår gennem en forstærker, som er bygget netop til akustisk guitar. Og der er mange gode grunde til, at du skal køre din akustiske guitar gennem forstærkeren, som er bygget til akustisk guitar og ikke andet.

En forstærker til akustisk guitar er lavet sådan, at den nøjagtigt gengiver hele frekvensområdet fra dine akustiske guitarer. Og forstærkeren til akustisk guitar er samtidig udstyret med tonekontrol og effekter, som egner sig rigtigt godt til netop akustisk guitar. Både kabinetter, højttalere og forstærkere til akustisk guitar er bygget på en anden og til akustisk bedre egnet måde, så du får den bedste klang ud af de akustiske guitarer.

Hvorfor bruge akustisk guitarforstærker

En akustisk guitarforstærker må ikke forveksles med forstærkere til elektrisk guitar, for de er til forskellige guitarer og kan ikke det samme. En forstærker til akustisk guitar tager hele frekvensområdet med - også over de ca. 8.000 hertz, hvor en akustisk guitar virkelig brænder igennem, og hvor du ønsker at skære igennem i et mix. Det gør andre forstærker end dem til akustisk guitar ikke. Der er med andre ord tale om, at du har brug for en forstærker til din akustiske guitar, som tager højde for klangens og tonernes topområde - de høje toner og områder længst til højre når du kigger på en grafisk afbildning af guitarens frekvensområde. Du kan kalde det "sparkle", "top end", høje frekvenser eller hundefløjte-område, men for din akustiske guitar er det netop dén del af lyden, som gør den til noget særligt, og som samtidig betyder, at du har hårdt brug for en forstærker udelukkende til din akustiske guitar. Derfor er det også vigtigt, at din nye akustiske guitarforstærker er forsynet med en EQ, som egner sig til akustisk guitar, så du kan få de rigtige toner frem fra guitaren med den korrekte equalisering.

Andre forstærkere tager ikke højde for hele lydspektret og giver dig dermed kun begrænset udbytte af den akustiske guitar, når den skal forstærkes. Det er vigtigt, at du får forstærket netop det frekvensområde som ligger over 7-8.000 hertz, fordi det er dét, som er ganske særligt ved det med at spille akustisk guitar, og som du også skal lægge vægt på til forstærkningen.

Akustisk guitar er sjovere med en forstærker

Enhver form for guitar er bare federe, når man kan lege med lyden og opnå den klang og de effekter, som gør at du bliver ved med at spille i timevis på din akustiske guitar. En akustisk guitar bliver til et helt andet og mere klangfuldt instrument, når du spiller på den igennem en forstærker til akustisk guitar og har mulighed for at forme lydene, klangen og effekterne til din egen smag og måske endda benytte en looper, chorus eller reverb som du bedst kan lide.

Rumklang, chorus og looper

En akustisk guitarforstærker giver dig ofte både rumklang og chorus, som er med til at gøre din akustiske guitar mere spændende at lytte til og spille på. Reverb og chorus (som i virkeligheden betyder "kor") er med til at give en akustisk guitar en mere spændende og nuanceret lýd igennem forstærkeren. Chorus er i mange tilfælde den "sovs", som giver dit fuld tilfredsstillelse og en følelse af, at din akustiske guitar pludselig er blevet mere levende.

Du skal naturligvis kigge på dit behov for forstærkning af akustisk guitar og beslutte, om forstærkeren også skal indeholde en looper, som mange godt kan lide. En looper bruges til at opbygge toner og akkorder og måske endda perkussion fra din akustiske guitar i lag, så du kan indspille dig selv i mange spor bestående af forskellige riffs fra akustisk guitar og håndlavede effekter og på den måde akkompagnere dig selv gennem forstærkeren.

Den rigtige forstærker til akustisk guitar

DanGuitar.dk giver dig masser af forstærkere at vælge imellem til akustisk guitar, så der er garanti for, at du kan finde forstærkeren, du drømmer om til dine akustiske guitarer. Kig ned over vores side, og du finder forstærkere til akustisk guitar i alle størrelser og prisklasser, så du kan både få en billig model eller en high end kvalitetsforstærker til at forstærke din akustiske guitar. Billigt behøver ikke nødvendigvis at være dårligt - bare anderledes, og hvem har noget imod at få frit valg på alle hylder? For en sikkerheds skyld, giver vi dig naturligvis en god returret og mulighed for at kontakte vores kundeservice når som helst. Kunderservide hjælper både med valg af forstærker til akustisk guitar og senere med fuld tilfredshed eller pengene tilbage.

Et forstærket sanganlæg til akustiske guitarer

Forstærkeren kan i mange tilfælde gøre det ud for et helt lydanlæg i kombinationen mellem akustisk guitar og sang i mikrofon. Mange forstærkere til akustisk guitar har nemlig en ekstra indgang til din mikrofon, så du også kan både synge og spille akustisk guitar igennem den akustiske forstærker. På den måde kan du have dit eget PA-anlæg med til mindre spillejobs og måske endda bruge den som musikanlæg til fest. På den måde får din nye forstærker til akustisk guitar en ekstra dimension, når den også kan være PA-anlæg, musikanlæg eller lydanlæg til et foredrag, en fest eller hvor du nu eller måtte optræde med akustisk guitar.