Loading

Klarinet

Klarinetten hører til træblæserfamilien, selv om en klarinet i dag tillige fremstilles af andre materialer. Rent sprogligt stammer klarinetten fra italiensk – clarinetto, hvor endelsen -etto antyder, at der er tale om en lille clarino, hvilket vil sige en trompet. I klarinettens spæde start mindede lyden nemlig nærmest om en trompet. Siden har instrumentet gennemgået en udvikling, som i dag gør det til en meget alsidigt instrument.

Skalmejens efterkommer

Efter sigende stammer den moderne klarinet fra skalmejen, et instrument, man ikke hører meget til i dag, men som er i familie med blokfløjten. Omkring 1700 udvikles den første egentlige klarinet i Tyskland. Da den spillede bedst i mellemlejet, levede skalmejen, som spillede i et dybere leje, for en periode sit liv sideløbende med klarinetten. I starten af 1800-tallet udvikledes klarinettens moderne registerklapper, hvilket gjorde det muligt at spille i langt flere tonelejer.

"

Klarinetten i centrum

Allerede i 1700-tallet var klarinetten et populært instrument. Bl.a. skabte Mozart flere værker, hvor klarinetten spiller hovedrollen, så er du til den klassiske musik, er en klarinet et godt valg for dig. Ofte har klarinetten med sin ganske særlige lyd en fremtrædende plads i klassiske kompositioner.

Et nutidigt instrument

Er du mere til jazz, har klarinetten også meget at byde på. I jazzens ungdom havde klarinetten stor betydning – bl.a. i New Orleans, men også senere har klarinetten haft en vigtig plads i større jazzorkestre. Som soloinstrument gør klarinetten sig ligeledes gældende. Et godt eksempel er Benny Goodmann – en ægte klarinetvirtous. I det 21. århundredes musik har klarinetten dog også sin berettigelse.

Et instrument med en lækker lyd

Rent spillemæssigt har klarinetten stor bredde, hvilket gør den til et populært instrument, der appellerer til mange. Det er det blæseinstrument, som har det største toneregister, lige fra det dybe register – også kaldet Skalmeje-registret – til den helt klare, lyse klang. Klarinetten kan både lyde skrøbelig og kraftfuld og har en dejlig flydende og klar lyd.

Høj kvalitet til en god pris

Uanset om du er på udkig efter din første klarinet, eller om du er rutineret klarinetist, finder du et instrument hos os i en høj kvalitet til den helt rigtige pris. Vores klarinetter er fra George Hennesey og Chateau og der er noget at hente både for nybegynderen og den erfarne musiker. Uanset hvilket mærke du vælger, får du et kvalitetsinstrument med en rigtig god klang.

Kom godt i gang med din nye klarinet

For at få det fulde udbytte af dit nye instrument, kan du som begynder med fordel få hjælp fra vores undervisnings-DVD, som du kan læse mere om her på vores hjemmeside. Det vil give dig inspiration og støtte, så du i dit helt eget tempo kan udvikle dit spil og dermed få den største glæde af din nye klarinet.

Det rigtige tilbehør

Udover instrumenter af høj kvalitet, finder du også det rigtige ekstraudstyr her hos os. Bl.a. har vi stativer i kraftig kvalitet, som kan anvendes til både klarinet og sopransaxofon. Ligeledes kan du hos os få virkelig gode klarinetblade fra Beckett. Bladene, som scorer højt i test, hvad angår klang og egalitet, er med den meget lave pris et af de bedste køb, du kan gøre, når du skal have nye blade.

Slå til og kom hurtigt i gang

Er du blevet lun på tanken om at udfolde dig som klarinetist, eller er du faldet for en ny klarinet, som kan give dig endnu mere glæde ved dit spil, er det bare om at slå til. Vores korte leveringstid gør, at du ikke skal vente utålmodigt i lang tid. Du kan næsten komme i gang fra den ene dag til den anden.

Et populært instrument – med god grund

Klarinetten er stadig, trods mange år på bagen, et af de mest populære instrumenter. Sammen med saxofonen er klarinetten et instrument, du har glæde af, uanset om du dyrker det i enrum, optræder for vennerne eller spiller sammen med andre. Skab din egen lækre lyd – uanset musikgenre – på et instrument, der er til det hele.