Loading

Tuba

Tubaen er den største og den dybeste af messingblæserne. En tuba bruges som bas i messingsektionen. Vi står selv for importen af vores tubaer, og vi kan derfor tilbyde en tuba i en rigtig god kvalitet, med en flot lyd, til en unik, billig pris. Er du interesseret i en tuba, så tag et kig på denne side.

Vi kan ikke finde produkter, der matcher dit valg

Alle kender tubaen, dens lyd og udseende. En tuba kommanderer respekt, og den skaber alligevel på en mærkelig måde glæde og begejstring omkring med tubaens muntre "båt-lyde".

Mere om tuba

Tubaen er en del af den familie, som hedder messingblæserne, hvor tonerne dannes i tubaens mundstykke, når vibrationerne og luften fra tubistens mund sætter luften i tubaen i svigninger, som giver den lyd, vi kender og elsker.

En tuba udgør blæserfamiliens bas, og en tuba spiller dermed som navnet antyder de laveste toner blandt messingblæserne.

En tuba hedder "tuber", når der er flere. Ordet "tuba" kommer fra latin, hvor det oprindeligt henviste til et stort, buet trompetrør, som blev brugt til at frembringe toner i militær sammenhæng.

Stem din tuba

En tuba kan ikke stemmes som et strengeinstrument, men har nu engang den toneart, som du har købt din tuba i. En tuba kan være stemt i mange forskellige tonearter, så vær lige opmærksom på, hvordan din tuba transponerer, før du skal ud at spille med andre musikere med din tuba.

Køb dig en tuba

En tuba er et instrument, man kun har brug for én af, ligesom der i selv meget store orkestre kun er én tuba, som tager sig af bassen. Derfor skal du finde den helt rigtige balance mellem pris og kvalitet, når du er ude for at købe dig en tuba, og du skal også sørge for at vedligeholde din tuba rigtigt godt.

En tuba bliver til en del af din familie, og du skal forhåbentlig aldrig skilles fra din tuba. Hos DanGuitar.dk ved vi, hvad der skal til, for at du får en både god og billig tuba, så du må endelig ikke tøve med at kontakte vores kundeservide, hvis du har spørgsmål om tuba - vi vil så gerne hjælpe både dig og din tuba!