Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Tenor-ukulele

Mange tror, at det er løgn, men man kan faktisk finde ukuleler i endda meget høj kvalitet – med massivt dæk og indbygget pickupsystem. Er du en af tvivlerne? Så find den her i DanGuitars webshop.

2 vare(r)

Tenor-ukulelen er det næststørste instrument i ukulele-familien, og har en dybere, mere resonant tone end dens mindre slægtninge. Tenor-ukulelens større krop giver den en dybere og mere resonant klang, og den større krop gør tenor ukulelen mere velegnet til montering af mere sofistikerede mikrofonsystemer inde i kroppen. Tenor-ukulelen er derfor utroligt populær blandt optrædende kunstnere. Vance Joy spillede f.eks på en elektrisk tenor-ukulele på "Riptide."

Hvordan stemmer man en tenor-ukulele?

Hvis du overvejer at eksperimentere med forskellige alternative stemninger, så er en tenor-ukulele et glimrende sted at starte. Tenor-ukulelen stemmes normalt i C-G-E-A. Det er dog ikke ualmindeligt at se tenor-ukuleler blive stemt på mange forskellige måder. Mange bruger guitarbaryton-ukulele stemning (D-G-B-E) mens G, C, E og A med henholdsvis lavt G eller højt G er blevet mere og mere populært.

Køb Tenor-Ukulele

Hos DanGuitar er vi specialister i tenor-ukuleler. Vi har rådgivet omkring ukuleler i 2 årtier, og snesevis af forskellige modeller og masser af tilbehør til den nystartede eller øvede ukulele spiller. Uanset om du er en begynder, der ønsker at starte for sjov, eller en øvet der skal bruge en tenor-ukulele til dig selv eller til en elev, så kan vi hos DanGuitar.dk hjælpe dig videre.