Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Guitarlele

En guitarlele er en utroligt lille guitar. Den har en krop og resonanskasse på størrelse med en ukulele, og man kalder den derfor en guitarlele. Guitarlelen er en handy lille størrelse, og kan bruges til mange ting. Da den stemmes ligesom en guitar, bliver den både anvendt som en fiks rejseguitar, eller som den første guitar til junior med de korte arme og små fingre.

1 vare(r)

Hvad er en guitarlele?

En guitarlele er helt enkelt fortalt en meget lille guitar. Guitarlelen stemmer stort set som en guitar. Den har i hvert fald samme indbyrdes stemning mellem strengene, men stemmer ofte nogle toner højere, da det giver den bedste udnyttelse af guitarlelens klang i kraft af dens størrelse. En guitarleles dybeste streng er oftest en A-streng - i modsætning til guitarens dybere E. Men det korte af det lange er, at hvis du kan finde rundt på en guitar, kan du også håndtere gribebrættet på en guitarlele.

En guitarlele til børn

Guitarlelen er utroligt velegnet til børn, fordi de med deres mindre fingre, hænder og kortere arme lettere kan håndtere en guitarlele end en guitar i fuld størrelse. Her er en guitar-lele perfekt, og man skal ikke lade sig nare af, at den er nært beslægtet med ukulelen, for en guitarlele er lettere at gå til for dig, som kender guitaren i forvejen, og strengene på en guitarlele går også fra dybe til lyse toner, hvor de på en ukulele, som ikke er en guitar-lele er mere ujævnt fordelt.

Er en guitarlele billig?

Ja, en guitar-lele er en ret bilig måde at komme i gang og se, om guitar er noget for dit barn. En guitarlele er nemlig rigtigt god til børn, og så er den også idéel til dig, som skal rejse med et instrument - her er guitarlelen idéel, fordi den er meget lille, og fordi den trods alt er ganske billig, så du behøver ikke at vogte over den og beskytte den med dit liv.

Hvordan stemmer jeg en guitarlele

Du stemmer guitarlelen ligesom, hvis den var en lille guitar - blot starter du med et "A" på både den dybeste og den lysete af guitar-lelens strenge. Det vil sige, at strengene på en guitarlele - fra dybest til lysest i guitarlele-toner hedder A, D, G, C, E og A (igen). Alle de akkorder, du kender fra guitaren kan også bruges på en guitarlele - blot hedder de noget andet. En E-dur, som du kender den er i stedet en A-dur på din guitarlele og sådan er det hele vejen. En D-mol (guitar) er en G-mol på guitarlele, og resten kan helt sikkert selv regne ud. Og kan du ikke, så kan du alligevel spille guitarlele - du skal bare ikke tænke for meget over, hvilken toneart du befinder dig i på din guitar-lele.