Loading

Elektrisk mandolin

Mandolinen kan bruges i flere sammenhænge, og med en elektrisk én af slagsen får du endnu flere muligheder. Den lyder fantastisk med forstærkning på, og kan nu også krydres med diverse effekter, som kan pirre din kreativitet. En el-mandolin er et kraftfuld våben, som du har brug for i mange genrer. Læs med her, hvor DanGuitar.dk giver dig nogle højdepunkter om den elektriske mandolin.

Vi kan ikke finde produkter, der matcher dit valg

Hvad er en El-mandolin?

En el-mandolin er selvsagt en mandolin, som kan forstærkes elektrisk. Selvom mandolinen er et meget brugt instrument indenfor folkemusikken, så kan man også let forestille sig sammenhænge, hvor det vil være en fordel eller måske ligefrem strengt nødvendigt at forstærke din mandolin elektrisk, og her er det så, at en el-mandolin kommer ind i billedet. En elektrisk mandolin kan altid høres i lydbilledet fra dit band, og den drukner ikke i publikumsstøj, hvis du skal ud at spille.

Fordelene ved en eletrisk mandolin

Men en el-mandolin er du ikke afhængig af din egen og mandolinens lydstyrke i sig selv - eller en ekstern mikrofon for den sags skyld. Du har i stedet en pick-up eller mikrofon monteret fast i din elektriske mandolin, så du bare skal putte stikket i el-mandolinen for at kunne høres over alle andre instrumenter.

Noget af det fede ved en elektrisk mandolin er også, at du kan putte lydsignalet igennem dine effektpedaler eller processorer, så du kan formen lyden af den elektriske mandolin præcis, som du gerne vil have din el-mandolin til at lyde. Det er kun din fantasi, som sætter grænser for, hvilke effekter, du kan kan udsætte sådan en elektrisk mandolin for, når du du først har sat stikket i, og pick-uppen i el-mandolinen yder sit bedste til at forstærke din lyd.

Sådan stemmer man en elektrisk mandolin

Den elektriske mandolin er dejligt let at stemme selv i et støjfyldt miljø som en koncertsal. Men den indbyggede pick-up eller mikrofon er signalet eletrisk og kan dermed let køres igennem en tuner-pedal på gulvet, så du ikke er afhængig af at kunne høre tonerne fra din el-mandolin.

El-mandolinen stemmer ligesom sin mindre elektriske søster: De fire par strenge på el-mandolinen er stemt i tonerne G, D, A og E og på den måde er det let at spille rent og at gribe nogle forholdsvis simple akkorder uden at skulle øve sig i årevis. El-mandolinen er let at gå til!