Loading

Akustisk mandolin

Der kan siges og skrives meget om den akustiske mandolin, og den fortjener alt dét - og mere til. Mandolinen er i sin akustiske udgave blevet et verdensinstrument, og der spilles akustisk mandolin fra Maryland til Mandalay.

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

1 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Mandolinen i den akustiske musik

Du ved det sikkert allerede, hvis du har klikket dig ind på DanGuitar.dk's sektion om akustisk mandolin, men der er mandoliner overalt i det musikalske verdenskort. En akustisk mandolin kan bruges i alle genrer, og den akustiske mandolin transcenderer i dag sit sydeuropæiske ophav og genfindes i alle genrer.

Akustiske mandoliner overalt

Oprindeligt var den akustiske mandolin et sydeuropæisk instrument, som associeredes med den klassiske musik i de akustiske mandoliners morgengry - den barokke, klassiske musik. Senere har mandolinen bredt sig fra Italien til hele USA og tilbage igen til det europæiske fastland, hvor akustisk mandolin i dag er mere eller mindre fast inventar i forskellige slags folkemusik. Kald det folk, bluegrass eller old-time music - der er akustisk mandolin med, når folket mødes til jam sessions over hele verden. Akustisk mandolin er i denne udgave udsprunget fra USA og tilbage til den akustiske mandolins vugge i Europa.

Sådan stemmer du en akustisk mandolin

Den akustiske mandolin er udstyret med otte strenge, som stemmer unisont to og to. Mandolinstrengene på den akustiske mandolin er stemt i tonerne G, D, A og E. Det vil sige, at akustiske mandoliner har en unik klang, i kraft af de unisone strengepar, som giver den akustiske mandolin en stærk, tonal tilstedeværelse i musikken.