Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket
Bas-strenge

Bas-strenge

Her finder du mange forskellige basstrenge. Både til 4-strengede, 5-strengede, 6-strengede og akustiske basser. Vi har presset prisen helt i bund på alle de kendte basstrenge-mærker.

Strenge til 4-strenget bas

Gå til kategori

Strenge til 5-strenget bas

Gå til kategori

Strenge til 6-strenget bas

Gå til kategori

Strenge til akustisk bas

Gå til kategori

Bassister er meget optaget af alt hvad der påvirker tonen i deres instrument. Som nystartet bassist vil du hurtigt opdage, at forskellige typer af bas-strenge kan give din baslyd interessante og unikke egenskaber. Hvis du leder efter en anden type bas-streng, end den du bruger i øjeblikket, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har et bredt udvalg af strenge til både elektriske og akustiske basser.

Om bas-strenge

Til el-bas har vi strenge til både 4-, 5- og 6- strenget el-basser. Vi har sæt der spænder fra en tykkelse på 0,30 helt op til 0,50, og søger du coatede bas-strenge, så har vi også det. Mens rundspundne bas-strenge er langt de mest populære bas-strenge, så er der bassister, som søger bas-strenge, som giver mindre fingerstøj, og som har en varmere klang. Til dem har vi fladspundne (flatwound) bas-strenge, som har en helt unik klang og spillefornemmelse.

Nikkel, nikkel belagt eller stål bas-strenge

Alle bas-strenge er lavet af stål, som er omspundet med en tråd. Kernetråden kan enten være rund eller sekskantet, men den sekskantede kernetråd har i mange år været mest populær blandt bassister, da den holder bedre fast på den omviklede tråd, og den sekskantede kernetråd giver mere stemmestabile bas-strenge. Når det så er sagt, så er der mange purister, der foretrækker den traditionelle runde kernetråd.

Kernetråden kan enten være omviklet med nikkel, nikkel belagt stål eller ren stål. Den nikkel belagte omvikling er den mest foretrukne bas-strengetype pga. dens afbalancerede tone og dens lettere varme og lyse klang. Derudover reagerer nikkelbelagt stål hurtigt på anslag. Nikkel omspundne bas-strenge har en varmere tone end nikkelbelagte bas-strenge, og foretrækkes oftest af blues og blues/rock bassister. Stål giver en bas-streng en meget lys og vedholdende klang. Ren stål er derudover mere modstandsdygtig over for korrosion, så de holder længere end nikkel eller nikkelbelagte bas-strenge.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke bas-strenge der passer til din bas, så skal du ringe til os. Og hvis du søger en bestemt klang, så kan vi også hjælpe dig.