Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Alt-saxofon

Charlie Parker er nok det navn flest tænker på, når man siger altsaxofon. Men med vores egenimport af saxofoner til virkelig lave priser, er der nu en god chance for, at det om få år bliver dit navn, vi alle sammen tænker på.

3 vare(r)

En saxofon er ét af de mest cool og alsidige instrumenter, man kan forestille sig, og alt-saxofonen er kongen af dem alle. Alt-saxoner har været med til at præge musikhistorien i mange forskellige sammenhængen, og nu er det din tur.

Hvad er en alt-saxofon

Der er dét sjove ved alt-saxofon, at den indenfor musikken kategoriseres som en træblæser, selvom vi alle kan genkalde os billedet af en alt-saxofon som en skinnende saxofon i messing. Når en alt-saxofon alligevel er endt blandt træblæserne, skyldes det, at en alt-saxofons rørblad ofte er udformet i træ, og det er bladet, som giver alt-saxofonen dens lyd. I dag er bladet til din alt-saxofon skåret ud af et bambusrør.

Alt-saxofonen blev opfundet i Belgien i 1840'erne af en fyr, som hed Adolphe Sax, og alt-saxofonen - og for den sags skyld alle andre saxofoner - er dermed opkaldt efter instrumentbyggeren.

Alt-saxofonens klang

En saxofon - og dermed også en alt-saxofon, som du kan købe her - spænder over to en halv oktaver, og alt-saxofonen er et transponerende instrument. Dét betyder, at alt-saxofonens stemning afviger fra den gængse stemning, som man for eksempel finder den på et klaver.

Hvordan en alt-saxofon klinger, kan påvirkes med valget af mundstykke til alt-saxofonen. Et alt-saxofonmundstykke med en smal åbning klinger mere fokuseret, og er lettere at kontrollere. Udstyrer man på den anden side sin alt-saxofon med et mere åbent mundstykke, bliver alt-saxofonens klang mere anvendelig til jazz eller rock, ligesom det kommer til at betyde, at alt-saxofonen vil kunne spille højere og med mere volume!

En billig alt-saxofon til dig?

Prøv DanGuitar.dk, og hvis du er i tvivl om noget, så sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig med din nye alt-saxofon på chat, mail eller telefon.