Loading

Mundharmonika

Mundharmonikaen – eller mundharpen, som mange vælger at kalde den – er nok det instrument, de fleste har stiftet bekendtskab med allerede i barndommen. Og alle kan have glæde af en mundharmonika – uanset om det er til leg eller til professionel musikalsk udfoldelse. Vi kan tilbyde et stort og varieret udvalg, som kan dække ethvert behov for mundharper!

Det lille mundorgel

Mundharmonikaen har sin oprindelse fra det kinesiske instrument shengen, og ligesom harmonikaen, der blev udviklet på grundlag af mundharpen, dannes dens toner ved at en luftstrøm får en række små metaltunger til at vibrere. Mundharpen er også i familie med orglet, og på tysk hedder mundharpen et mundorgel. Når du spiller på mundharmonika, fungerer dit åndedræt som blæsebælg.

"

Mundharpen er for alle aldre

For dig, der gerne vil i gang med at spille musik, og som hurtigt vil have det til at lyde af noget, er mundharpen et rigtig godt bud. Det er også alle tiders instrument til børn, og da vi har mundharper ned i en meget billig prisklasse, behøver det ikke at være dyrt at gøre instrumentet til en del af børnenes leg. Mundharmonikaen kan netop være det, der skaber en musikinteresse, som senere kan udvikle sig til mere.

The Lonely Cowboy

Hvem husker ikke musikken fra Sergio Leones film "Once Upon A Time In The West" med mundharpespillende Charles Bronson! Med en mundharpe kan du skabe din egen western-stemning og føle dig som The Lonely Cowboy, der rider mod solnedgangen. Mundharpen kan tages med alle vegne og er altid lige ved hånden! 

Den ultimative blues-stemning

Mundharpen er muligvis allermest kendt som bluesinstrument. Er du til blues, er mundharpen et oplagt valg. Uanset hvilken bluesgenre, du er til, vil du få glæde af en mundharmonika. Mundharpen kan som blues-instrument fint stå alene, men det vil også klæde den med et modspil fra f.eks. en guitar.

Toots, Stevie og Dylan

Måske er mundharmonikaen ikke umiddelbart det instrument, vi forbinder med berømte musikere. Ikke desto mindre er der flere eksempler på fantastiske musikere, som netop har gjort mundharpen til deres kendetegn. De bedst kendte er måske Toots Thielemans inden for jazzen, Stevie Wonder indenfor popgenren og Bob Dylan inden for folk-rocken.

To typer mundharmonikaer

Grundlæggende findes der to forskellige typer mundharmonikaer – den diatoniske, der er stemt i én toneart – og den kromatiske, hvor du kan spille alle 12 toner. Vi har et bredt udvalg af begge typer, og er du i tvivl om, hvilken type mundharpe, du skal vælge, hjælper vi gerne med råd og vejledning.

Masser af hjælp til nybegynderen

Er du nybegynder, har vi en stribe gode tilbud, som kan hjælpe dig godt i gang. Hos os kan du få en begynder-pakke, som både indeholder mundharmonika i C, hæfte, audio-CD og multimedieprogram. Tag også et kig på vores store udvalg af lærebøger og DVD'er, som kan inspirere og udvikle dig og dit spil. 

Mundharper i alle prisklasser

Vores store udvalg af mundharper gør det muligt at finde netop den, der matcher dit behov. Vi har mundharper i stort set alle prisklasser – fra den helt enkle til de mere avancerede mundharper. Alle til meget fordelagtige priser, så du får valuta for pengene!

Slå til og spil

Bestil din mundharmonika allerede i dag, og du vil i løbet af ganske få dage kunne underholde familien med blues-, pop- eller jazztoner. Vores korte leveringstid på 1-2 dage gør, at der ikke er langt fra køb til spilleglæde!