Hurtig levering
30 dages returret
Vi er e-mærket

Taylor 327e western-guitar

Taylor
 • Fremstillet i Californien, USA
 • 6-strenget westernguitar med indbygget mikrofonsystem
 • Med den populære Taylor hals
Udgået hos os
Varenr.:TL-327E

Din guitar kommer igennem vores kvalitetskontrol, inden vi afsender den til dig.

Beskrivelse

 • Fremstillet i Californien, USA
 • 6-strenget westernguitar med indbygget mikrofonsystem
 • Med den populære Taylor hals
 • Grand Pacific kropsform
 • V-Class, spande-mønster
 • Massivt mahogni dæk med bund og sider i tasmansk blackwood
 • Leveres inkl. original Taylor hardcase
 • Ibenholt gribebræt med 20 bånd

Taylor 327e V-Class er især populær blandt de guitarister, der skal bruge en tilforladelig og vellydende westernguitar til alle former for arrangementer, og som tillige kan bruges i studiet. Taylor 327e er en Grand Pacific westernguitar med fremragende respons og en naturlig, harmonisk tone. 327e er fremstillet af blackwood, på bund og sider, som har en varm klang med en fokuseret mellemtone, der bliver suppleret af en overtonerigdom og fylde, som det massive mahogni dæk tilfører. Du får Taylors revolutionerende V-klasse spande system, som øger lydstyrken i guitaren jævnt over frekvens spektret og som forbedrer guitarens naturlige intonation ved at skabe en mere synergistisk respons fra dækket.

Taylor 327e V-Class hører til den første generation af Taylor’s Grand Pacific guitarer. Grand Pacific er en Round Shoulder kropsform, som dramatisk videreudvikler på Taylors lydpalet, og som giver en ny akustisk toneoplevelse, der vil overraske guitarister, der tror, at de kender Taylor’s lyd. Grand Pacific resonerer med en meget fin balance mellem styrke i bunden og klarhed i de midterste og øvre registre. Den producerer en varm, afrundet tone, hvor tonerne blandes og skaber en krydret lyd.

V-Class

Spande systemet (eller bracing) er den interne ramme i guitaren der understøtter dækket og som hjælper til med at forme lyden i en akustisk guitar. V-klasse bracing er et banebrydende nyt Taylor design - en ny sonisk "motor" - der forandrer den måde, en akustisk guitars dæk vibrerer på. V-Class er udviklet af mester guitar designer Andy Powers, og markerer et skift væk fra den traditionelle X-bracing, og som producerer toner, der er højere i volumen, mere vedholdende og mere i samklang med hinanden.

Mens den traditionel X-bracing har været toneangivende (undskyld, jeg kunne ikke lade være) i over 100 år, så ligger der i X-bracing designet et dilemma, der betyder at man må afveje og afbalancere to centrale elementer i en akustisk guitars lyd: nemlig volumen i forhold til klangens vedholdenhed. En guitar's dæk bidrager til begge dele. Hvor en guitars volumen afhænger af fleksibiliteten i dækket, mens klangens vedholdenhed bestemmes af, hvor stift dækket er, kan du se problemet? Når vi gør dækket stivere så reducerer vi fleksibiliteten og omvendt. V-klasse bracing ændrer det. Nu kan en akustisk guitars dæk være både stiv og fleksibel og producere en klang der både har volumen og som er vedholdende. Og som det viser sig efterfølgende så forbedrer V-Class ligeledes guitarens intonation, hvilket var helt utilsigtet da Andy Powers startede udviklingen af V-Class.

The Taylor Neck

Halsen på Taylor 327e V-Class er udført i mahogni, hvorpå der er monteret et ibenholts gribebræt med 20 bånd. Den, for spilleglæden, så vigtige hals er endnu en innovation fra Taylor, og går generelt under betegnelsen ”The Taylor Neck”. Halskonstruktionen blev oprindeligt introduceret i 1999 og har været standard på Taylor guitarer siden 2001. Den patenterede Taylor guitarhals blev designet af Bob Taylor og hans team med det primære formål at skabe en mere lige og stabil guitar hals. Der hvor nogle guitarhalse kan bøje sig som resultat af fugtighed og andre faktorer, så forbliver Taylor guitarhalsen stabil og lige. Den akustiske stålstrengsguitar har allerede fra starten af haft en stor designfejl. Gribebrættet mangler tilstrækkelig støtte til at forblive lige på grund af at dækket bevæger sig i forbindelse med ændringer i fugtighed (sommer kontra vinter). Alle guitarer oplever dette fænomen, hvilket ofte resulterer i at halsen får en lille ”bule” opad ved det 14 bånd, men ikke alle guitarer reagerer på det på samme måde.

Taylor guitar halsen er bygget af et kontinuerligt stykke træ, der understøtter ibenholt gribebrættet helt op til det 19 bånd. Traditionelle guitarhalse mister denne støtte ved det 14 bånd i og med at gribebrættet bliver ”flydende”, når det bliver limet direkte på dækket som er i konstant bevægelse. Som et resultat deraf kan andre guitarhalse bøje sig ved det 14 bånd mens Taylor guitar halsen forbliver perfekt lige og stabil.

Taylor guitar halsen monteres sikkert på kroppen i en lomme, der er indsat med laser skårede afstandsstykker. Hver guitar har en optimal guitarhalsvinkel i forhold til kroppen og disse præcisionsskårede afstandsstykker sørger for at guitaren har præcis den optimale halsvinkel, som guitaren skal have for at den yder sit bedste. En anden fordel ved Taylor halsen er den justerbarhed. Da halsvinklen er skabt af afstandsstykker og ikke kræver lim, kræver en ny justering ikke mere end en guitarbygger med et nyt sæt afstandsstykker og ca. fem minutters tid. At ændre guitarhalsvinklen på en traditionel nakkesamling kan derimod være en særdeles gennemgribende operation på en guitar.

Taylor Expression System 2 mikrofonsystem

Taylor Expression System 2 mikrofonsystem er et revolutionerende pickup design, der indeholder det nyeste indenfor Taylors forskning i akustisk guitarforstærkning. Centralt i Expression System 2 befinder der sig en pickup som Taylor har placeret bag ved sadlen og som har tre unikt placerede og individuelt kalibrerede pickup sensorer. Sensorernes placering muliggør en mere dynamisk formidling af guitarens akustisk lyd og sammen med Taylors specialdesignede forforstærker producerer dette system en ekstraordinær livlig forstærket tone.

Piezo-elektriske pickupper har i årtier været placeret under en guitars sadel hvilket er baseret på den langvarige antagelse at strengen og dens vibration får sadlen til at "hoppe" op og ned. Men Taylors elektronikhold, ledet af udvikleren David Hosler, opdagede, at den vertikale bevægelse faktisk er stærkt begrænset, og at sadlen bliver "låst" på grund af strengenes nedadgående tryk. Derfor reagerer en traditionel undersadel pickup ofte med en lyd, der kan karakteriseres som tynd, sprød, eller syntetisk, især når man spiller aggressivt på guitaren.

Sadlens naturlige bevægelse er faktisk frem og tilbage som et pendul. Denne åbenbaring førte Taylors designteam til at flytte pickuppen for at placere den bagved sadlen. Den nye positionering gør det muligt for krystallerne i pickuppen at reagere mere naturligt på guitarens energi. De tre pickup sensorer er installeret bag sadlen, gennem broen, med tre små umbraco skruer, der kalibrerer placeringen af sensorer i forhold til sadlen.

Expression System 2 har de samme lydstyrke- og tonekontrol funktioner som på det originale Expression system. Det vil sige at du får volume, bas og diskant kontroller samt fase kontakt. Men systemet har en lidt anden forstærkningsstruktur som gør at signalet bliver omkring 25 procent kraftigere, meget lig det signal du får fra andre pickupper. Dette gør Taylor 327e V-Class til et plug-and-play-venligt instrument, som guitarister og lydmænd nemt kan arbejde med.

Din guitar kommer igennem vores kvalitetskontrol, inden vi afsender den til dig.

Skriv din anmeldelse her

Anmeldelser (0)

Skriv dit spørgsmål her

Spørgsmål (1)

2021-08-08 17:30:07
Ketil A.

Vil det være ok at bruge strenge der er 013 i størrelse?

2021-08-09 09:14:47
DanGuitar.dk

Ja, det kan man godt.