Loading

Tremolo

En tremolopedal kan bruges i mange sammenhænge. Den er selvfølgelig et must, hvis du spiller i 50'er - 60'er band, men er også et hit i moderne musik.

5 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

5 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Tremolo pedalens egenskaber

En af de vigtigste egenskaber, som en god tremolopedal gerne skal have, er dybde. Dybden styrer volumenområdet på en måde, hvor en lille dybde lyder, som når man drejer lydstyrkeknappen på forstærkeren subtilt op og ned. Mens en stor dybde skaber illusionen af, at man skruer fuldt op og ned for volumen. Rate er en hastigheds kontrol, som gør at du kan styre, hvor hurtigt eller langsomt volumenudsvinget finder sted. Hvis du vil have mere kontrol med hastighed og dybde, skal du kigge efter tremolopedaler, der leveres med yderligere toneformnings værktøjer, som oftest kaldes for sensitivity og slope.

Tremolo pedaler med forskellige bølgeformer

Drømmer du om en tremolopedal, der kan byde på lidt mere end den traditionelle tremolo pedal, så findes der tremolo pedaler med flere valgbare bølgeforme, herunder savtak, firkant og sinus. I firkant kan lydstyrken enten være til eller fra, uden nogen form for overgang imellem. Sinusbølgeformer giver tremoloen mulighed for, at skabe en lyd, der går i en glidende fuld volumen og nul volumen i en jæn kurve, mens savtak går meget hurtigt fra nul til fuld volumen og tilbage igen.

En pedal skal være robust og solid

Høj kvalitet og en holdbar konstruktion er væsentlige egenskaber ved en tremolo pedal. Vær opmærksom på at den pedal, du køber, kan klare en utilsigtet, hårdhændet behandling - for det vil ske på et tidspunkt.

Vær også opmærksom på tremolo pedalens størrelse, da det er vigtigt, at den fungerer med den pedalboardopsætning, som du bruger.