Loading

Noise gate

En noisegate reducerer den naturlige signalstøj, der opstår, når man forstærker sin guitar meget eller tilfører meget distortion.

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Et noise gate kan hjælpe dig med at undertrykke støjen i dit signal, således at du får et mere klart og rent signal fra dit instrument. Brum, sus og hvæsen i signalet er desværre noget, som de fleste af os er udsat for, og det kan være voldsomt generende, at få en god optagelse ødelagt af et overdrevent højt støj niveau.

Støjen i dit signal kan komme fra fem forskellige kilder: forstærkerens egenstøj, støj som instrumentet fanger fra omgivelserne, egenstøj fra pedaler og effekter, gain støj fra distortion kredsløb og jord støj. Du kan identificere hvilken slags støj du kæmper med, og tage forskellige forholdsregler for at minimere støjen, men du kan komme langt med en god noise gate pedal.

Hvad er en noise gate?

Kort sagt, så er det et elektronisk kredsløb der lukker for lydsignalet, når lydsignalet når under en bestemt tærskel, således at vi får et helt tavst signal, når vi ikke spiller på vores instrument. Via threshold kontrollen kan vi indstille noise gate pedalen til, at åbne for signalet, når lydsignalet er højere end støj signalet, og på den måde kan noise gate pedalen tilpasses til enhver given situation. En noise gate er et meget enkelt værktøj, der kan gøre en stor forskel for din lyd.