Loading

Looper

En looper kan bruges til at øve, så man først indspiller noget, og derefter spiller solo over det, man lige har indspillet. Men dét er bare begyndelsen. Når man bliver bedre, kan looperen også bruges til optræden, hvad enten man spiller alene eller sammen med andre. Den åbner en verden af muligheder for øjeblikkelig optagelse i ét eller flere spor.

7 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

7 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Når det drejer sig om, at udvikle nye ideer til sange, øve sig på sin timing, eller skabe spændende lagdelte effekter, så kan det være nyttigt, at tilegne sig en looper. Ligegyldigt hvilket instrument du spiller på, så er en looper et fantastisk værktøj, som er overordentligt sjovt, og givende at arbejde med.

Looper – Kort fortalt

Alle loopere gør basalt set det samme: De optager det du spiller på dit instrument, og afspiller det derefter i et kontinuerligt loop, indtil du beder looperen om at stoppe. Looper-pedaler byder alle på mindst 16-bit/44,1 kHz optagelse i cd-kvalitet, selvom mange looper pedaler har en endnu højere lydopløsning.

De fleste loopere er udrustet med et grundlæggende udvalg af kontroller og egenskaber. Herunder sound-on-sound optagelse, som lader dig lagre flere fraser ovenpå hinanden. Der er også mulighed for at fortryde den sidst lavede frase, så du kan slette en fejl eller afprøve en ny ide, uden at skulle slette en tidligere lagret frase. Redo funktionen er lidt mindre almindelig, men den kan være ekstremt nyttig at have, da den lader dig føre lag ind og ud af musikken.

Den avancerede looper

Avancerede loopere byder på funktioner, som kan gøre brugen af looperen mere enkel og intuitiv. Som udgangspunkt så er de oftest udrustet med flere fodkontakter, hvilket gør funktioner som undo og redo mere lettilgængelige. Mere avancerede loopere kan også være udrustet med XLR, line- og stereo input for bedre at kunne håndtere et større udvalg af instrumenter og signaler. Indbyggede metronomer og rytmespor kan hjælpe dig med, at holde takten, og er især nyttige, hvis du bruger din looper til at øve dig på din timing.

En anden fordel ved avancerede loopere er muligheden for, at benytte sig af flytbare medier eller USB-forbindelse. Det åbner op for at du kan uploade dine optagelser til din computer eller downloade loops fra din computer til din looper pedal. Det kan være utroligt nyttigt at have mulighed for, at indlæse sine egne rytmer og backing tracks, enten som et træningsværktøj, eller som en del af en liveoptræden.

MIDI- og synkroniseringsmuligheder gør det let at låse din looper til en ekstern tempo angivelse, således at du kan være sikker på, at din looper afspiller i takt med musikken. En enklere måde hvorved man kan gøre dette på er via en tap-tempo funktion, hvor du kan angive tempo med foden.

Der er ingen ende på, hvad du kan gøre med en looper pedal. Så hvis du er blevet inspireret til at komme i gang med looping, så kan DanGuitar hjælpe dig. Vi er altid glade for at hjælpe dig med at finde den looper, der passer bedst til dit behov, så hvis du er tabt, så skal du bare ringe til os.