Loading

Flanger

En flangerpedal ligner lidt en choruspedal, da den på samme måde som en chorus fordobler lyden fra din guitar. Det der adskiller flangerpedalen fra choruspedalen er, at flangereffekten opnås ved at signalet både faser og tidsforskyder, hvilket giver den karakteristiske og susende flangereffekt.

4 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

4 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Hvad kan en flangerpedal?

De fleste flangepedaler har fire betjeningselementer: Rate, dybde, resonans og manuel. Afhængigt af producenten har disse controllere nogle gange forskellige navne, men de har normalt den samme funktion. Nogle flangepedaler leveres med yderligere justeringselementer, som f.eks mode.

Rate øger eller sænker flangereffektens hastighed, hvilket gør effekten mere eller mindre klar. Resonans styrer, hvor høj effekten stiger i frekvens, mens manuelle kontroller, hvor midten af ​​effekten skal være placeret. Tilstandskontroller bruges til at få adgang til forskellige typer flanger-effekter, eller til at foretage grundlæggende ændringer af lyden.

Hvem bruger en flanger?

Flanger-effekten er en meget populær effekt i pop og rock. Det kan høres i et hav af forskellige stilarter og musikalske sammenhænge, ​​fra f.eks. Beatles '"Lucy in the Sky with Diamonds" til "I Feel Love" med Donna Summer, fra David Bowies "Station til Station" til "Life in Fast Lane "med Eagles. Men det mest kendte og ikoniske eksempel på en elektrisk guitar med en flanger-effekt er Van Halens MXR-flanger på "Unchained".