Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Akustisk-guitar effekt

Bred udvalg af effekter, som er special designede til en forstærket, akustisk guitar. Prøv en chorus – eller oplev de fede toner fra en let komprimeret guitar med compressor

4 vare(r)

Som du kan se, finder du her effekter både til akustisk guitar og til at få en elektrisk guitar til at lyde som en akustisk guitar. Udnyt muligheden for akustiske guitar-effekter med en pedal eller processor, som er lavet til netop dét. Der er flere muligheder, end du tror for at påvirke lyden af en akustisk guitar og på det bedste og mest optimale ud af den.

Akustisk guitar-sim

En akustisk guitar simulator emulerer lyden af en akustisk guitar, selvom du i virkeligheden sender en el-guitar igennem din signalkæde. Emuleringen og effekten af den akustiske guitar-lyd kan skabes på forskellige måder, men fælles for dem alle er, at det er enormt praktisk, når du er ude at spille live, at du kan få lyden af en akustisk guitar ud af lydanlægget, uden hele tiden at skulle skifte guitar. Det er jo ikke altid, man lige har tid til at skifte til sin akustiske guitar midt i et nummer, og hvis der ikke er en roadie til rådighed til at række dig en akustisk guitar, bliver det straks endnu værre. Derfor har du med en akustisk guitar effekt mulighed for at simulere eller emulere lyden af en akustisk guitar - lige dér på stedet!

Effekter til akustisk guitar

Der findes lige så mange effekter til den forstærkede, akustiske guitar som til dens elektriske modpart. Lad os sige det kort med det samme: Det lyder helt uforligneligt, når du sætter effekter på en akustisk guitar. For at få en god effekt ud af lyden fra din akustiske guitar, kan du for eksempel bruge chorus, rumklang eller delay. Chorus er dit chocoladeovertræk, mens reverb eller ekko er flødeskummet ovenpå din lyd.

Chorus, reverb, ekko eller kompression?

Valget er dit... En akustisk guitar bliver bare bedre, når man sætter nogle akustik-effekter på lyden i signalkæden ved hjælp af eksempelvis pedaler eller andre former for effekter.

Kompression er fedt, fordi det i sig selv giver en dejlig og mere fokuseret lyd, og så er det også uendeligt praktisk til dig, som er singer-/songwriter, fordi en compresssion-pedal udligner forskellene i lydstyrke på dét, du spiller. På den måde bliver det lettere at spille og synge samtidig. Så bare få nogle effekter på din akustiske guitar - du vil ikke fortryde.

Chorus, delay og reverb kender de fleste guitarister, og til en akustisk guitar kommer disse effekter rigtigt til deres ret. Med de rette akustiske effekter til din guitar er du allerede på vej til stjernerne - plus det bliver sjovere at øve, og på dén måde får du bare mere lyst til at spille hele tiden.

Preamp til akustisk guitar

Det sidste, som skal nævnes, er muligheden for at køre akustisk guitar igennem en forforstærker. Du kan få preamps til akustiske guitarer som pedaler eller andre "bokse", og de hjælper med (selfølgelig) at styrke signalet, men giver lyden af en akustisk guitar mere glød samtidig med at det fokuserer dine akustiske guitar-effekter i mixet mellem de andre musikere. Hvis du ikke har prøvet at spille akustisk guitar igennem en preamp, så er det nu, du skal gribe din akustiske guitar og komme i gang med at eksperimentere med effekter-pedaler til den!