Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Strenge

Det kan være lidt af en udskrivning at skifte strenge på en kontrabas, men da vi selv importerer de fleste af vores produkter hos DanGuitar, behøves det ikke at være sådan længere. Vi har et stort udvalg af strenge til super gode priser.

7 vare(r)

Det er vigtigt at vælge de rigtige strenge til din kontrabas. Strengene til en kontrabas er store, og der er derfor en ret stor del af dine fingre eller af buen, som er i kontakt med kontrabasstrengene, når du spiller.

Strenge til kontrabas

Når der skal vælges strenge til en kontrabas, så skal du først gøre dig klart om din kontrabas skal bruge et helt sæt strenge, eller om du kun ønsker at skifte en enkelt streng på din kontrabas. Nogle gange kan der være behov for at skifte en enkelt streng på kontrabassen, mens du ved andre lejligheder vælger, at din kontrabas skal have et helt nyt sæt friske kontrabas-strenge.

Valg af kontrabasstrenge

Måske ved du allerede hvilket mærke eller type af strenge, du foretrækker til din kontrabas, men hvis ikke, så er du nødt til stille og roligt at danne dig dit eget erfaringsgrundlag for, hvilke kontrabas-strenge du foretrækker at spille med. Strengene til din kontrabas kan for eksempel være "medium tension", og kontrabasstrengene skal også passe til din kontrabas i strengenes længde, når du vil skifte strenge på din kontrabas. Det er rent faktisk muligt at få kontrabas-strenge i for eksempel 3/4 længde, og den slags strenge er desværre ikke lange nok, hvis du spiller på en kontrabas i fuld strengelængde/størrelse.

Vikling og legering af kontrabasstrenge

Du skal også med tiden tage stilling til, hvilken legering eller omvikling, du foretrækker, at strengene på din kontrabas skal have. Det mest almindelige er en kontrabas-streng med stålkerne og en omvikling/vindinger i nikkel, så hvis jeg var ny på kontrabassen og på udkig efter strenge, så ville jeg starte med at lede efter sådan et sæt.

Der gælder det samme for strenge til din kontrabas som for så mange andre af de mindre løsdele, vi skal bruge til at spille vores musik: Der er god logik i at prøve dig frem og vælge kontrabasstrenge ud af fra den erfaring, du selv danner dig om strenge til din kontrabas.