Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Buer

I denne kategori finder du vores buer til cello og kontras. Så er du interesseret i en cellobue eller kontrabasbue så er du kommet det helt rigtige sted hen. Vi kan tilbyde kvalitets buer fra Beckett, hvor du både kan få en kontrabasbue og cellobue til en unik billig pris.

6 vare(r)

Det er ikke ligegyldigt, hvilken bue du vælger til din kontrabas. Hos DanGuitar.dk bestræber vi os på at have et rigtigt godt udvalg af kontrabasbuer, for at give dig det bedste udgangspunkt, når du vælger bue til din kontrabas.

Bue til kontrabas

En kontrabas er et strygeinstrument, og strygerne opnår deres karakteristiske klang, når man stryger strengene med en bue. Buen til din kontrabas er dermed ganske essentiel for kontrabassens rolle som strygeinstrument. Du skal derfor vælge den rigtige bue til din kontrabas.

Størrelsen på en kontrabas-bue

Når du vælger dig en bue til din kontrabas skal du være opmærksom på, hvor stor den skal være. Især hvis buen er til dit barns kontrabas, skal du holde øje med, om barnet bruger en bue i fuld størrelse eller om du skal lede efter en kontrabasbue i reduceret størrelse. Måske skal du du have en kontrabasbue i halv størrelse?

Kontrabasbue i kulfiber eller træ?

Den moderne teknologi har gjort det muligt at bygge kontrabasbuer i kulfiber. En bue i kulfiber spiller på samme måde på din kontrabas, som en bue i træ. En kulfiberbue er til gengæld lettere og mere stabil, og spiller derfor lettere på din kontrabas. En kontrabasbue i kulfiber er som andre buer til kontrabas udstyret med ægte hestehår, men en kontrabasbue i kulfiber er måske ikke helt autentisk, så nogle - især klassiske musikere - vil foretrække en bue i træ til deres kontrabas.

Håndtering af kontrabasbue

En bue til kontrabas virker som enhver anden bue til strygeinstrumenter. Buen til din kontrabas skal også have harpiks som andre buer, og den følger i det hele taget den almindelige fremangsmåde for den slags og hænger uløseligt sammen med din kontrabas.