Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Akustisk cello

Hos DanGuitar importerer vi selv mange af vores produkter, og netop derfor kan du nemt finde en cello i god kvalitet og til en uhørt lav pris. Find den enten på vores webshop eller i butikken i Grenå.

9 vare(r)

Den akustiske cello, eller violoncello som den kaldes på italiensk og celli i flertal, er et klassisk instrument, der tilhører violin-familien. Faktisk er det det dybeste instrument i violin-familien - og det eneste rigtige basinstrument. Det du normalt tænker som den dybeste, er kontrabassen, men den tilhører faktisk en anden familie. Dette gør celloen til en vigtig del af symfoniorkesterets dybde klang. Derudover er det også et instrument, der er i stand til frembringe virkeligt smukke solostykker. Ligesom violinen har den akustiske cello en rund og blød form, men en stor forskel er, at celloen er så akavet, at cellisten skal sætte sig ned med instrumentet, og ikke er i stand til at løfte den. Du har sikkert set en cellist spille, og så ved du også, hvor smukt det ikke bare lyder, men det ser også smukt ud. For at forhindre den akustiske cello i at hvile direkte på jorden, har den en stang i bunden, som beskytter mod unødvendigt slid.

En akustisk cello er ofte lavet af ahorn, gran og ibenholt. Dette kan dog være forskelligt afhængigt af hvor celloen laves, f.eks. i hvilket land, men også hvilken prisklasse den tilhører. Det er muligt at købe billige begyndercellor, men så er de ofte lavet af andre træsorter og har (selvfølgelig) en lavere kvalitet. Cello er således ligesom mange instrumenter værd at bruge et par ekstra kroner på.

Celloens historie

Den akustiske cello har eksisteret siden renæssancen, da den blev populær i Italien, og under barokken spredte interessen for celloen sig til resten af Europa. Kvaliteten udviklede sig også, og instrumentet blev endnu bedre. Celloen var på den tid meget større i størrelse end i dag. I Bologna begyndte de at eksperimentere med at bygge en akustisk cello, der var lidt mindre. Dette førte til en akustisk cello med en længde på cirka 75 cm - og det er stadig standardlængden på mange celloer. I nyere tid er der også dukket en type elektrisk cello op på markedet, som har givet instrumentet nyt liv, da det nu er et instrument, der også kan bruges i pop- og rockmusik.

Køb din cello hos os

Vi i Danguitar brænder for musik, og derfor sørger vi altid for at levere dit instrument til dig på den bedst mulige måde. Derfor er det vigtigste tilbehør også inkluderet, når du køber en akustisk cello hos os, som (monterede) strenge, etui og bue. Vi sørger også for, at stolen er korrekt monteret og justeret, og vi stryger endda harpiks på strengene. Det betyder, at du får en spilbar akustisk cello, som er velfungerende og i god stand. Hvis du har spørgsmål om levering eller akustiske celli generelt, er du mere end velkommen til at kontakte os! Kontaktoplysningerne findes længere nede på siden.