Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Ableton

Ableton beskæftiger sig med udvikling og formidling af musikproduktions softwaren Ableton Live såvel som diverse sample og instrument biblioteker og er samtidigt firmaet bag hardware kontrolleren, Ableton Push.

0 vare(r)

Historien bag Ableton

Ableton blev grundlagt i Berlin i 1999 af Gerhard Behles, Robert Henke of Monolake, og Bernd Roggendorf. Den første udgave af Ableton Live blev lanceret i 2001 og bygger på Behles’s arbejde med granulær syntese på Berlins tekniske universitet og Behles’s tidligere arbejde med udvikling af Reaktor softwaren for Native Instruments. Ableton Lives fremragende lydegenskaber samt den smarte brugerflade og de gennemtænkte arbejdsgange var nogle af de mest slående træk ved programmet. Live bruger to visninger til at styre produktion, komposition og fremførelse: Session View byder på mixerfunktioner og en gitterbaseret præsentation af alle klip (loops og samples) i din live opsætning, mens Arrange View bruger en mere traditionel horisontal tidslinje, som gør det muligt at lave arrangementer sammensat af klip.

MIDI-sequencing og VST

I sommeren 2004 lanceredes Ableton Live 4. Live 4 var den hidtil mest gennemgribende opdatering af programmet som implementerede MIDI-sequencing i Ableton Live. For første gang kunne Live brugere arbejde med virtuelle instrumenter (VST for Windows, VST og AU for Mac) og optage og redigere MIDI-noteoplysninger.

Modernisering: internettet

Næste store opgradering kom i 2008 med Live 8. Med Live 8 lancerer Ableton en stor mængde nye funktioner herunder Live 8 indeholder et væld af nye funktioner, herunder en integreret Max/MSP platform, internet samarbejdsfunktioner og mange nye effekter og workflow forbedringer samt et raffineret piratkopieringssystem.

Fuldt økosystem med software og hardware fra samme producent

I 2013 lancerer Ableton Live 9 samtidigt med at de lancere den første udgave af hardware controlleren Push.

Ableton Live 10

I 2019 præsenterede Ableton os for den nyeste version af Live, nemlig Live 10. Live 10 er blevet et af de mest udbredte software platforme til at lave musik på og benyttes i dag især indenfor EDM og hiphop, hvor så forskellige kunstnere som Flume, Netsky, Dada Life, Kill Paris, Diplo, Wolfgang Gartner, Skrillex, Baauer, Flosstradamus, Bass Kleph, Deadmau5, Mura Masa, Bonobo og San Holo alle har valgt Ableton Live som deres primære værktøj til at lave og fremføre deres musik.