Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Vindhætte

Hvis man har prøvet at lave udendørs lydoptagelser, ved man også (ofte af bitre erfaringer), at vinden har en afgørende indflydelse på kvaliteten af dine optagelser. Med en god vindhætte eliminerer man den udfordring markant.

7 vare(r)

Her kommer nogle bevingede ord om en lille-bitte dims af skumgummi, som du ikke vidste, du havde brug for: Vindhætten. En vindhætte til mikrofon er i sagens bjergtagende enkelhed uundværlig!! Uden en vindhætte kan vi alle sammen godt glemme at få noget fornuftigt og brugbart resultatet ud af at optage udendørs med en vindhætte-løs mikrofon.

Vindhætters formål

Man finder jo stort set ikke en mikrofon på TV, Youtube, Tiktok eller Instagram, uden at den er iklædt vindhætte. Der er en god og naturlig grund til alle disse vindhætter, og hvis du selv laver optagelser udenfor hjemmets fire vægge, så har du også brug for en vindhætte! Formålet med en vindhætte på mikrofonen er, at vindhætten opfanger og fjerner vindens susen, for det blæser desværre altid, når man gerne vil lave udendørs optagelser... Her hjælper en vindhætte, som sørger for, at det ikke suser i mikrofonen, og i et vist omfang er en vindhætte også et indbygget "pop-filter", som tager toppen af "pop-lydene", når en foredragsholder eller pod-caster siger bogstaverne P, T og andre konsonanter med et strejf af percussion.

Køb af vindhætte

Uanset hvilken mikrofon du har, så findes der en vindhætte, der passer til den. Somme tider kan en vindhætte omtales som en "vindpels", men essensen er den samme - det er en vindhætte uanset om den har pels eller ej!

Mangler du en vindhætte?

Hvor sexede er vindhætter til mikrofoner? Det viser sig, at vindhætter ikke er det mest sexede, man kan beskæftige sig med eller skrive om, mens du på den anden side vil opleve, at diagnosen "mangel på vindhætte" er noget af det mest usexede, man kan forestille sig....