Loading

MIDI-kabler

Siden MIDI blev opfundet tilbage i 1982 er MIDI gået hen, og er blevet en alment accepteret kommunikationsprotokol for musikinstrumenter og ekstern hardware. MIDI-kabler kan i dag bruges til at styre synthesizere, trommemaskiner, softwareinstrumenter i din digitale lyd-arbejdsstation (DAW), belysning, studieautomatisering og meget mere. Mulighederne er bogstaveligt talt uendelige.

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

En kort historie om MIDI og MIDI-kabler

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) er en kommunikationsprotokol, der blev udviklet for at standardisere stikkene på synthesizere og andet studieudstyr. Før opfindelsen af MIDI brugte hver producent sin egen type stik og protokoller, hvilket gjorde det umuligt for musikere, at få udstyr fra forskellige producenter til, at kommunikere med hinanden. MIDI blev opfundet for at tackle dette problem.

En MIDI udrustet enhed registrerer alle data fra dit spil på instrumentet, og sender dem ud af sin MIDI-port. Signalet passerer gennem MIDI-kablet, og ind i en anden MIDI enhed. Da den anden enhed kender MIDI-sproget, kan den genskabe data, og gengive dem på et andet instrument. Dette giver dig mulighed for, f.eks at køre den samme keyboarddel gennem flere synthesizere på samme tid.