Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Laney

I 1967 spillede Lyndon Laney elbas sammen med John Bonham og Robert Plant. Lyndon Laney var i den forbindelse temmelig utilfreds med det udstyr, han spillede på, men han havde ikke pengene til at anskaffe sig nyt. Så han besluttede at designe og udvikle sit eget grej. Den, i forvejen, teknik interesserede Lyndon Laney brugte sin fars garage som værksted og udtænkte der en ny og anderledes lydende forstærker. Det rygtedes blandt musikere i Birmingham, og det lykkedes ham at supplere sin indtægt ved at lave forstærkere på bestilling bl.a. til en ung Tony Iommi, som brugte en Laney forstærker på Black Sabbath’s debut album. Tony Iommi’s brug af guitarforstærkeren skaber en enorm interesse for Laney og gjorde det muligt for Lyndon Laney at satse 100% på sin virksomhed. I 1970 flytter Laney ind i nye lokaler i Birmingham, hvor Lyndon og hans medarbejdere fortrinsvist bygger den Laney LA100BL guitarforstærker, som Iommi havde gjort så populær.

0 vare(r)

Laney giver den hårde lyd

Op igennem 70’erne arbejde Laney med forskellige guitarforstærker designs, herunder AOR forstærkeren, som får mange fans blandt heavy metal guitaristerne, herunder Vinnie Moore, Warren Di Martini, Ace Frehley, Vinnie Vincent og George Lynch som alle gør flittigt brug af den hårdt drevne Laney AOR. I 90’erne sker der et opbrud i musikken, og den alternative rock får et større publikum, hvilket driver Laney til at levere et bredere og mere alsidigt udvalg af guitarforstærkere, herunder den populære VC30 guitarforstærker og meget roste Laney LC15.
I 2001 styrker Laney deres position med den første Class-D baserede basforstærker, og Laney bygger nu også PA højttalere og gulvmonitors.
Laney fortsætter i dag med at udvikle og fremstille udstyr, som imødekommer moderne musikeres behov og ønsker. Laney’s Lionheart guitarforstærkere leverer ægte Class A rørtone til den kræsne guitarist, mens AH-Freestyle tilbyder kompakte og transportvenlige lyd løsninger til den mobile musiker. Laney A-DUO er et bærbart og kompakt lydsystem til akustiske instrumenter og vokal. Alt sammen udviklet og udtænkt i Birmingham, England.