Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Ernie Ball

Ernie Ball bliver født i 1930 i Californien, USA og han vokser op i en musikalsk familie, hvor både hans far og hans farfar spiller musik. For at glæde sin far begynder han i en alder af 9 år at spille guitar, men han mister hurtigt interessen. Dog starter han op igen, da han når 13-14 års alderen, og han begynder at øve intensivt ofte 3-4 timer om dagen. Ernie Ball er i slutningen af teenage årene så dygtig på guitaren, at han kan leve af at spille musik, men i 1957 beslutter han sig for at åbne det der angiveligt er verdens første guitarforretning.

44 vare(r)

Ernie Ball opfinder Slinky Guitarstrenge

I starten af 60’erne bemærker Ernie Ball, at mange af hans nystartede kunder har problemer med de storsælgende Fender elguitar strenge, især den tykke G-streng, som dengang var en omspundet streng med en tykkelse på .29, var svær at trykke ned og bende. Ernie Ball kontakter Fender og foreslår at Fender laver et sæt med en tyndere G-streng, men bliver afvist og han tager derfor selv fat i problemet, og får en strengefabrikant til at lave et sæt medium elguitarstrenge med en 0.24 G-streng, som han kunne sælge i sin butik. Ernie Ball bemærker efterfølgende at mange af hans kunder begynder udskifte de nederste strenge på guitarerne med banjo strenge, således at G-strengen bliver uomspundet, og de nederste strenge bliver tyndere. Ernie Ball kontakter denne gang både Fender og Gibson med et forslag om, at de laver et tyndere sæt strenge, men han bliver afvist af begge. Ernie Ball kontakter derfor igen en strenge fabrikant og får ham til at lave de strenge, vi i dag kender som Ernie Ball Slinky. Slinky strengene blev et hit blandt datidens guitarister, og der gik ikke lang tid før andre musikforretninger begyndte at ville købe strengene fra ham, så de også kunne tilbyde Ernie Ball Slinky strenge til deres kunder. I 1967 beslutter Ernie Ball sig for at sælge sin guitarforretning for udelukkende at koncentrere sig om fremstillingen at strenge, og i starten af 70’erne begynder han at eksportere strenge til både Europa og Asien. På det tidspunkt bliver Ernie Ball verdens anden største producent af strenge til guitar og bas, og hans strenge anvendes af førende musikere herunder Jimi Hendrix, Eric Clapton, Pete Townsend, Buddy Guy, Jimmy Page, Paul McCartney og Keith Richards.

Ernie vender Music Man

I 1984 er Music Man tæt på konkurs, og det lykkedes Ernie Ball at købe Music Man. Music Man producerede elguitar, elbasser og forstærkere og var et resultat af et samarbejde mellem Tom Walker og Leo Fender. Fender forlod Music Man i starten af 80’erne for at danne G&L og uden Fender ved roret druknede Music Man i dårlige salgstal og interne stridigheder. Ernie Ball flytter Music Man til San Luis Obispo, Californien. Og genoptager fremstillingen af den succes fulde Music Man Sting Ray. Ernie Ball genrejser Music Man ved at lancere en række nye elguitar modeller, som stort set alle sammen tager udgangspunkt I kendte guitarister. Music Man lancerer således Silhouette (1986), Steve Morse Signature (1987), Eddie Van Halen Signature/Axis model (1990), Albert Lee Signature (1993), Steve Lukather Signature (1993) og John Petrucci (1999). Music Man introducerer også en række nye elbasser herunder Sting Ray 5 (1987), Sterling Bass (1993) og Bongo Bass (2003)

Ernie Ball har ikke kun defineret, hvordan moderne bas og guitar strenge bliver lavet og solgt. Han står også bag en af vor tids mest velrenommerede guitar og bas mærker. Ernie Ball drives i dag af hans søn, Sterling Ball, og resten af hans familie.