Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Shure

Shure er i dag en af musikbranchens største producenter af elektronisk udstyr. Shure’s virke strækker sig over en lang række områder men omfatter hovedsageligt udviklingen og fremstillingen af mikrofoner, pickupper til pladespillere, konferencesystemer, trådløse systemer, in-ear monitors og hovedtelefoner. Shure produkter har i årtier været kendt for kvalitet, pålidelighed og holdbarhed. Et renomme som blev grundlagt under anden verdenskrig hvor Shure var en af hovedleverandørerne af hovedtelefoner og mikrofoner til USA’s hær, flåde og flyvevåben. Efter anden verdenskrig besluttede Shure at holde fast ved at producere udstyr efter militærets kvalitetsstandarder og det har de holdt fast ved lige siden.

0 vare(r)

Hvordan Shure begyndte

Shure startede i 1925 i Chicago og beskæftigede sig oprindeligt med at sælge radio byggesæt til den amerikanske befolkning. Shure vokser sig hurtigt stor og allerede i 1928 beskæftiger Shure over 70 medarbejdere. Omkring 1930 slutter elektronik ingeniøren, Ralph Glover, sig til Shure og det skulle komme til at få afgørende betydning for Shure’s udvikling. Ralph Glover bliver den drivende kraft bag udviklingen af Shure mikrofoner og Shure bliver i 30’erne den ene ud af fire amerikanske mikrofon producenter. I 1939 introducerer Shure Model 55 mikrofonen som efterfølgende blev en af verdens mest anerkendte og letgenkendelige mikrofoner.


40'erne og 50'erne bliver årtier med stor fremgang for Shure. Det amerikanske militær bliver storforbruger af Shure’s mikrofoner og kæmpe navne som Elvis, Sinatra og Patsy Cline bruger alle Shure’s karakteristiske Model 55 mikrofon. Men model 55 mikrofonens succes bliver overtrumfet af Shure Unidyne III 545 mikrofonen som Shure lancerer i 1959. Shure’s rørformede 545 mikrofon gav brugeren en mere ensartet gengivelse og en væsentligt forbedret modstandsdygtighed overfor tilbagekobling. Dette gav lydmænd større kontrol over lyden og gjorde det muligt at formidle tale og musik til større folkemængder og større shows. Unidyne III's banebrydende design fører i sidste ende til de ikoniske SM57 og SM58 mikrofoner.


Shure har i mere end 90 år været synonymt med banebrydende mikrofon teknologi. Shure trives i dag som det førende firma i branchen. Ikke kun indenfor scene- og studiemikrofoner, men også indenfor forskellige kommunikations teknologier såsom trådløse systemer, hovedtelefoner, in-ear hovedtelefoner og mobiltilbehør.