Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

D'Addario

D'Addario familien har lavet strenge siden 1680, men deres virke som strenge magere kan gå længere tilbage. D'Addario kommer oprindeligt fra Salle, Italien, hvor de i århundreder lavede strenge af fåre og svine tarme. I 1905 bliver Salle ramt af et kraftigt jordskælv og Rocco and Carmine D'Addario er nødsaget til at emigrere til USA for at sikre sig en levevej. I USA importerer Rocco og Carmine de strenge, som den resterende D'Addario familie i Salle kan producere, men i 1918 beslutter Rocco D'Addario sig for at tage tilbage til Salle og Carmine begynder selv at fremstille strenge med hjælp fra sine tilflyttede familiemedlemmer. Med en stigende interesse for guitaren kommer også en stigende efterspørgsel efter guitar strenge og D'Addario begynder i 1930’erne at fremstille strenge til klassiske guitar, strengene er stadig lavet af dyretarm, men i 1947 bliver D'Addario opmærksomme på det nye Nylon materiale som DuPont havde udviklet. D'Addario eksperimenterer heftigt med det nye materiale og i samråd med diverse guitar fabrikanter udvikler de en ny type strenge på basis af det nye materiale.

38 vare(r)

D'Addario: Stålstrenge fremfor spansk

I 50’erne begynder den stålstrengede westernguitar at overhale den klassisk spanske guitar i popularitet og en del af familien udtrykker et ønske om at udvide produktionen til stålstrenge, men Carmine er dog ikke særligt begejstret for ideen. En del af de yngre familiemedlemmer danner derfor Archaic Musical String Company under ledelse af Carmine’s søn, John D'Addario Sr. Archaic opnår en stor succes med deres stålstrenge og får en lang række store guitarfabrikanter som kunder herunder både Gretsch, D'Angelico, Martin og Guild.

I 1962 fusionerer D'Addario og Archaic og danner et nyt selskab under navnet Darco. Darco fusionerer efterfølgende med Martin, men i 1974 beslutter D’Addarion familien sig for igen at producere strenge under eget navn og danner det vi i dag kender som J. D'Addario & Company.

Verdens største producent af musiktilbehør - alsidige produkter og innovation

D’Addario er sidenhen vokset og er i dag verdens største producent af tilbehør til musikinstrumenter med et stadigt voksende udvalg af varer, der henvender sig til alle slags musikere. D’Addario er stadig en familievirksomhed og de fortsætter med at innovere og fremstiller produkter i USA. D’Addario sætter innovation, håndværk og bæredygtighed i spidsen for alt, hvad de gør. Ved hjælp af proprietærer maskiner, avanceret teknologi, nøjagtigt fastlagte produktions standarder og avanceret teknik sikrer D'Addario, at ethvert produkt, der forlader fabrikken, er i overensstemmelse med D’Addarios høje kvalitetskrav.