Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Roland el-klaver

Når det drejer sig om elektronik og musikinstrumenter så er der ingen der har sat så stort et aftryk på musikbranchen som Roland. Roland blev grundlagt i 1972 og allerede indenfor de første par år udtænker de en stor mængde musik udstyr som flyttede grænserne for hvad der var muligt.

Rolands ambition om at bygge det ultimative elklaver starter allerede i 1973. På det tidspunkt findes den teknologi som ligger bag et elklaver simpelthen ikke og Roland er derfor nødt til at opfinde elklaveret helt fra grunden. Roland EP-10 bliver det første rent elektroniske elklaver og allerede i 1974 lancerer Roland verdens første anslagsfølsomme og 100% elektroniske elklaver, EP-30. Verdens første opretstående elklaver til hjemmebrug bliver udviklet og lancerer af Roland i 1975 og det bliver starten på den Roland’s HP serie af elklaverer. Det første HP elklaver er udstyret med hammer-action klaviatur, træ kabinet og 2 pedaler som er integreret i kabinettet. Roland forbedrer op igennem 70’erne HP elklaveret og i 1981 lanceres en kompakt version og i 1983 lanceres verdens første elklaver med MIDI , HP-400.

0 vare(r)

Rolands elklaveres historie

1986 bliver et afgørende år for Roland elklaverets udvikling. På trods af de store fremskridt som Roland havde opnået så var det stadigt svært at producere et elklaver som havde en realistisk klaverlyd. Med RD-1000 elklaveret overvinder Roland imidlertid en række af de udfordringer som datidens producenter af elklaverer måtte kæmpe med. RD-1000 er bygget på Structured Adaptive Synthesis (SAS) hvor klaviaturet deles op i 30 zoner hvor hver zone har sin egen individuelle klang baseret på tonehøjde, brilliance og harmoniske indhold. RD-1000 bliver et stort fremskridt inden for elklaver realisme og allerede i 1987 ser vi de første HP elklaverer som er bygget på SAS teknologi.

I halvfemserne lancerer Roland en række nyheder herunder et transportabelt elklaver med vægtede tangenter og uden fjedre (hvilket giver en bedre spillefornemmelse) og Rolands første Grand elklaver som er bygget på et flygel design. Det er også i halvfemserne at vi ser de første elklaverer med floppy disk og elklaverer med store LCD displays gør deres indtog.

I 2009 præsenterer Roland os for deres V-Piano som er det første digitale klaver som udelukkende er bygget på fysisk modelling teknologi, Og det bliver begyndelsen på Rolands fremskridt indenfor fysisk modelling. Et af de vigtigste tiltag i det sidste årti har været Rolands SuperNATURAL teknologi, som ligger bag deres fænomenalt realistiske klaverlyde. SuperNATURAL lydmotoren bryder med begrænsningerne ved PCM sampling ved at kombinerer non-looping lyd med banebrydende fysisk modelling og gør det muligt at skabe sømløse, dynamiske og udtryksfulde klaverlyde. SuperNATURAL teknologien er i dag et centralt element i Rolands elklaverer men det fornemste eksempel på hvad SuperNATURAL kan gøre er Rolands LX serie elklaverer hvor Roland kombinerer SuperNATURAL med et 4 til 8 højttalers akustisk projektionssystem som skaber en rig og nuanceret klaveroplevelse som er helt uovertruffen.