Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Roland

Ingen har i den grad sat sit aftryk på den elektroniske musik som Roland. Roland blev grundlagt i 1972 og indenfor de første fem år udtænkte de en stor mængde musik udstyr som flyttede grænserne for, hvad der var muligt, herunder en række trommemaskiner, guitarforstærkere, ikoniske effekter, keyboards og synthesizere. De første TR trommemaskiner og SH analog synths kommer fra denne periode, det samme gør RE-201 Space Echo og RS-101 Strings ensemble - to effekter, der stadig er meget populære i dag. Roland har fremstillet talrige instrumenter, som har haft en gennemgribende indflydelse på musikken, herunder Juno-106 synthesizer, TB-303 bass synthesizer og TR-808 og TR-909 trommemaskinerne. Roland var også den drivende kraft bag udviklingen af MIDI, som gjorde det muligt at synkronisere elektroniske instrumenter, selvom instrumenterne kom fra forskellige fabrikanter. Roland etablerede sig straks som en leder i branchen, og det har de været lige siden.

0 vare(r)

De ikoniske trommemaskiner fra Roland (808 og 303)

TR-808 rytmeboksen og TB-303 bass synth’en lyder ikke tilnærmelsesvis som traditionelle trommer eller bas, men de var så seje og unikke, at de hurtigt blev centrale elementer i udviklingen af den elektroniske musik. De samme kreative og unikke elementer, der gjorde 808’eren og 303’eren så berømte fører til, at Roland gør sit indtog indenfor andre områder af musikken. I begyndelsen af 80'erne lanceres Jupiter-8, Juno-60, og Rolands første synth med MIDI, JX-3P.
I 90'erne lykkedes det Roland at overbevise traditionelle trommeslagere, at el-trommesæt både kunne føles og lyde godt. Roland V-Drums er fortsat guldstandarden indenfor el-trommesæt, og vi har for længst passeret det punkt, hvor el-trommesæt ikke er et fuldt gyldigt alternativ til akustiske trommesæt. Hver nye generation af Rolands V-Drums el-trommesæt indeholder funktioner og fremviser egenskaber som skubber grænserne for, hvad el-trommesæt kan tilbyde den moderne trommeslager.

V-Instrumenter

I 2009 præsenterer Roland os for deres V-Piano, som er det første digitale klaver, som udelukkende er bygget på fysisk modelling teknologi, Og det bliver begyndelsen på Rolands fremskridt inden for fysisk modelling. Et af de vigtigste tiltag i det sidste årti har været Rolands SuperNATURAL teknologi, som ligger bag deres fænomenalt realistiske tromme, klaver og andre instrumentlyde. SuperNATURAL lydmotoren bryder med begrænsningerne ved PCM sampling ved at kombinerer non-looping lyd med banebrydende fysisk modellering og gør det muligt at skabe sømløse, dynamiske og udtryksfulde instrumentlyde.
Mens produkter som Roland Jupiter-80, Integra-7 og V-Drums TD-30 er fornemme eksempler på Roland’s SuperNATURAL teknologi, så har Roland fortsat med at undersøge mulighederne indenfor at fysisk modelling. Med V-Drums TD-50 lydmodulet introducerede Roland ”Prismatic Sound Modeling” der indvarslede en ny æra for V-Drums.

AIRA-serien

I 2014 lancerede Roland deres AIRA serie – AIRA består af en række moduler, som henvender sig til elektroniske musikere og DJ's. Ved første øjekast synes disse moduler at være skamløse genoptryk af Rolands ikoniske synth grej fra 70’erne og 80’erne, herunder TR-808 og 909, TB-303 og System 100 synthesizeren, men det umiddelbare indtryk bedrager. Mens AIRA modellerne bruger klassiske Roland lyde som udgangspunkt, så byder AIRA på en række udvidede syntese og realtidsfunktioner, som f.eks fælles Scatter funktion, hvilket gør dem perfekte til levende musik. Desuden fører AIRA til flere seje ideer f.eks Rolands Boutique serie som består af en række små, billige og imponerende gode moduler. AIRA fører også til Roland System-1 som er en hardware synth, der kan programmeres via software patches. Og den Serato-kompatible DJ-controller, DJ-808, som fjerner grænserne mellem DJ og elektronisk musikproduktion i realtid.