Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Røde

Rødes historie starter i 1967, hvor Henry and Astrid Freedman, efter at de er emigreret til Australien fra Sverige, grundlægger Freedman Electronics. Freedman Electronics specialiserer sig i lydanlæg, højttalere, forstærkere og mikrofoner og fungerer derudover som distributør for Dynacord. I 1987 dør Henry Freedman og firmaet overtages af hans søn Peter. Peter investerer heftigt i firmaets installations forretning, men Peters manglende branche erfaring og en økonomisk krise gør, at Freedman Electronics er på randen af konkurs. I en desperat søgen efter en udvej kommer Peter i tanke om en mikrofon, han havde set på en musikmesse i Shanghai, et årti tidligere. Peter beslutter at lave en prøve bestilling på 20 styk, og de sælger som varmt brød. Mikrofonen hedder, uofficielt, rodent-1. og bliver senere til den mikrofon vi, i dag, kender som Røde NT-1. Rodent-1 bliver en enorm succes i Australien, og Peter beslutter i 1990 at flytte produktionen af mikrofonen til Australien, hvilket bliver starten på det vi, i dag, kender som Røde. NT-1 bliver efterfulgt af NT-2, som er den første mikrofon, som udelukkende er udviklet og produceret i Australien. Efter NT-2 kommer rørmikrofonerne Røde Classic og Røde NTV.

37 vare(r)

Røde udvider

I 2000 går Røde væk fra udelukkende at producere stormembranede studiemikrofoner og lancerer de små-membranede NT3, NT4 (stereo) og NT5 mikrofoner. I frustration over ikke at kunne finde en ordentlig mikrofon til sit videokamera beslutter Peter sig for at lave den selv. Resultatet bliver den første VideoMic og signalerer Rødes indtog på DSLR og smartphone markedet. Den første VideoMic får enorm succes, hvilket skaber grundlaget for, at Røde kan udvide VideoMic sortimentet med flere modeller, som mere specifikt passer til den enkelte kundes behov. VideoMic’en får derudover følgeskab af shotgun mikrofonerne NTG1, NTG2, NTG3 og NTG8 således, at Røde nu også kan levere højkvalitets mikrofoner til professionelle lydløsninger og kameraer. Udviklingen inden for Smartphones og tablets fører i 2013 til, at Røde lancerer deres første mikrofon til smartphone. De lancerer Røde IXY, som er en stereo mikrofon til iPhone og iPad, der er i stand til at optage lyd i 24-bit/ 96 kHz, noget som ingen anden mikrofon på det tidspunkt var i stand til.

Røde hører i dag til blandt de førende producenter at mikrofoner. Uanset om du er i et studie, indspiller musik derhjemme, laver YouTube video, laver podcast, optager lyd med din smartphone, eller om du bruger mikrofoner professionelt, som lydmand eller som journalist – så har Røde lavet en kvalitets mikrofon, som kan opfylde dine behov, og som har en lydkvalitet, som er helt i top. Nedenfor kan du se vores udvalg af Røde mikrofoner.