Loading

Markbass

Markbass er primært kendt for deres letvægts basforstærkere og højttalerkabinetter. Markbass’s grundlægger, Marco De Virgiliis har sjovt nok saxofon som sit hovedinstrument men fusker også lidt med at spille elbas. Marco har en baggrund i elektronikteknik og arbejdede inden for telekommunikation samtidigt med at han udviklede sine basforstærkere. En af Marco’s bekendte blev imponeret over lyden i Marco’s basforstærker og spurgte om han kunne købe den. Og det blev starten på Markbass.

8 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

8 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Markbass historien

Efter i flere år at have arbejdet med at raffinere og forbedre sine basforstærkere indgik Marco i 1990’erne i et partnerskab med Ernie Ball og de skabte i fællesskab en 500 watt basforstærkertop med 2 X 10” og 2 X 12” kabinetter som blev solgt under navnet Audiophile. Forstærkeren blev vel modtaget men samarbejdet sluttede hurtigt og Ernie Ball solgte de resterende forstærkere til spotpriser. Det var i denne periode, at De Virgiliis pionerede brugen af neodymium højttalere til bas kabinetter. Efter endnu et par år med udvikling og forbedring besluttede De Virgiliis i 2001 at det nu var tid til at lancere Markbass. I løbet af de første 10 år bliver Markbass en stor succes og modtager en lang række af udmærkelser fra f.eks Guitar and Bass: Best bass amp of 2005, Bass Player magazine i 2008 og 2009: Editor‘s Award og Reader's Choice Award.
Markbass’s basforstærkere og baskabinetter hører i dag til en lille eksklusiv gruppe som laver basforstærkere og kabinetter i topkvalitet. Med hovedsæde i Pescara, italien arbejder Marco og hans kollegaer med at udvikle og bygge basforstærkere der tiltaler bassister på alle niveauer. Uanset om det er til store stadion scener, til øvelokalet eller til musikværelset i folkeskolen – Så har Markbass en basforstærker der passer.