Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Gibson

Orville Gibson begyndte med at lave mandoliner i 1884 i Kalamazoo, Michigan, USA. Men det var først i 1902 at Gibson Mandolin-Guitar Company blev grundlagt for at markedsføre disse instrumenter. I 1919 ansætter Gibson en ung lovende instrumentmager og musiker, som hed Lloyd Loar. Loar sætter en bølge af produktudvikling i gang, der blandt andet fører til en række nyskabelser inden for banjo, mandolin og guitar design. Bl.a. lanceres i 1922 den berømte Gibson F5 mandolin og Loar opfinder den moderne jazz guitar ved at give den F-huller og forlænger samtidigt halsen, således at broen rykkes tættere på midten af guitaren, hvilket giver guitaren væsentligt mere volume og tone. Dette fører til at Gibson bliver den førende producent af jazz guitarer i USA. I 1930'erne forsker Gibson i elektrificeringen af guitaren, hvilket fører til Gibsons første elektriske guitar, som lanceres i 1936 under navnet ES-150. Og det er ligeledes i 30'erne at Gibsons J-45 og J-200 western guitarer introduceres.

5 vare(r)

Nye tider hos Gibson

Gibson stopper stort set produktionen under anden verdenskrig på grund af mangel på træ og metal til at bygge guitarer, men i 1948 ansætter Gibson, Ted McCarty, hvilket bliver starten på en fremgangsrig periode for Gibson. Under McCarthys ledelse udvikler Gibson alle de instrumenter, som i dag er grundstammen i Gibsons udvalg, og som i mange tilfælde er gået hen og blevet legendariske. Det er bl.a. i denne periode at Les Paul modellen lanceres, endda i den form som vi stadig kender i dag. I 1957 opfinder Gibson den moderne humbucker pickup, og året efter ser den første ES-335 dagens lys, og samme år lanceres både Flying V og Explorer modellen. I 1960 kommer de første Gibson Hummingbirds på markedet, og i 1961 kommer den berømte Gibson SG.

Gibson guitarer hører i dag til blandt nogle af de mest eftertragtede guitarer indenfor den moderne musik. I Les Paul serien er der modeller, der har været populære blandt guitarister i årevis. Elguitarer som Les Paul Studio, Standard og Custom bliver brugt af tusindvis af guitarister over hele verden. Mens SG elguitarerne, herunder '61 Reissue, Special og SG Standard, har et massivt følge blandt rock'n'roll guitarister. Og Gibson's Designer serie indeholder en række fremtrædende modeller, såsom Flying V, Firebird V, og Explorer.

Gibson har således længe været en førende producent af elektriske guitarer. Listen af guitarister der bruger et Gibson instrument til at komponere og fremføre deres musik på er alenlang og omfatter jazz giganter som Larry Carlton og Tal Farlow; Rock guitarister som Angus Young, Jimmy Page og Slash; og heavy metal ikoner som Zakk Wylde, Randy Rhodes, Bill Kelliher og Brendon Small.