Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Furch

Tjekkiet har en rig og omfattende instrumentbygger tradition, som går mange århundreder tilbage, og det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at murens fald i 1991 førte til en opblomstring af iværksættere og instrumentbyggere, som, så snart de fik mulighed for det, igen begyndte at lave musikinstrumenter i topkvalitet. En af disse var Frantisek Furch.

0 vare(r)

Furch

Furch arbejdede i 70’erne som metalarbejder, mens han om aftenen supplerede sin indtægt ved at spille musik. På det tidspunkt var det både besværlig og overordentligt dyrt at finde et ordentligt kvalitets instrument, så Furch byggede sig sin egen banjo og da Furch præsenterede denne for sine musiker kollegaer, blev de så begejstret for kvaliteten og tonen i instrumentet, at de spurgte om ikke, han kunne lave en guitar til dem. På det tidspunkt var roundback guitarer som f.eks. Ovation guitarer meget efterspurgte, så Furch begyndte at lave akustiske roundback guitarer, som hurtigt blev efterspurgte og eftertragtede instrumenter i det tjekkiske musiker miljø. I 1981 går han bag om ryggen på det kommunistiske styre, og begynder at fremstille guitarer på fuldtid. Fra sit værksted i garagen laver Furch op igennem 80’erne lidt over 100 guitarer såvel som et mindre antal mandoliner. Fløjls revolutionen fører i 1989 til det kommunistiske styres kollaps, og Furch har nu frie hænder til at etablere sig som guitarbygger. Furch flytter fra garagen og lejer sig et værksted, samtidigt med at han hyrer sin første medarbejder. I 1993 går han væk fra det roundback guitardesign, som han hidtil har baseret sit virke på og begynder at bygge stålstrengede westernguitarer med mere traditionelle krops designs, herunder dreadnought og jumbo modeller.

Furch vokser

Furchs berømmelse spredte sig gradvist til andre lande, og efterspørgslen efter Furch’s guitarer steg så kraftigt at Frantisek Furch i 1999 havde så mange som 25 ansatte. I 2005 etablerer Furch en forsknings- og udviklingsafdelingen, der får ansvaret for at udtænke nye designs og unikke tekniske løsninger. I årenes løb har intensivt forskningsarbejde resulteret i adskillige unikke teknologier, der yderligere forbedrer Furch guitarernes design og lyd. Herunder et innovativt komposit halsdesign, et nyt let afstivningsmønster til dækket og et unik UV-finish, der reducerer lak tykkelsen og giver guitarerne en mere brilliant klang.

Furch har i dag over 60 ansatte, som årligt bygger over 8000 instrumenter. Furch’s guitarer bliver i dag solgt i hele verdenen bl.a. hos os hos DanGuitar, hvor vi sætter en ære i at kunne tilbyde disse fine guitarer til vores kunder.