Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Focusrite

Focusrite bliver grundlagt i 1985 af Rupert Neve. Og en af de første opgaver Focusrite får kommer fra George Martin, der skal bruge nye mikrofon-forforstærkere og equalizere til den Neve mixer, som han bruger i Air Monserat studiet. Resultatet bliver det vi i dag kender som ISA 110, og George Martin blev så begejstret, at han bestilte en yderligere modifikation af Neve pulten i Air London. ISA 110 efterfølges af ISA 130, en Comp/Limiter, De-Esser og Expander/Gate og i 1988 udvikler Focusrite deres første mixerpult, Focusrite Forte. Der bliver kun solgte 2 styk Focusrite Forte, hvor den ene havner i Master Rock studier i London, og den anden købes af Electric Lady studiet, hvor den er i brug i mange år derefter.

0 vare(r)

Focusrite bliver opkøbt

Focusrite bliver i 1989 opkøbt af Soundcraft. Focusrite registrerer at der er en voksende interesse for mikrofonforstærkere, EQ og dynamik enheder, og beslutter at følge op på den stigende interesse ved at udvikle en ny række eksterne moduler, således at enhederne kunne anvendes uafhængigt af, hvilken mixer der stod i studiet. Dette blev starten på Focusrite’s RED serie, som Focusrite lancerer i 1993 og som efterfølges af BLUE og GREEN serien i 1996. PLATINUM serien følger efter i 1998, og Focusrite begynder samtidigt at lave samarbejdede om plugins og hardware til den populære Pro Tools software.
I 2004 bliver Focusrite solgt til Novation og Focusrite lancerer i 2005 de efterhånden allestedsnærværende Saffire lydkort. Focusrite havde i 2001 været med til at udvikle Mbox lydkortet for Digidesign, og de brugte erfaringer herfra til at udvikle og forbedre Saffire lydkortet. Saffire seriens lydkort findes i dag i mange forskellige formater og udgaver således, at enhver kan finde lige det lydkort, der passer til han/hendes behov.