Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Fender Squier

Jerome Bonaparte Squier ernærer sig i slutningen af 1800 tallet som skomager og landmand, mens han også bygger og reparerer violiner. Hans violiner bliver i dag betragtet som nogle af de bedste eksponenter for den amerikanske violinbygger tradition, og en Squier violin er i dag en eftertragtet og bekostelig investering. De bedste violinstrenge blev dengang lavet i europa, og Squier beslutter at forsøge sig med at lave sine egne håndspundne strenge, og hans strenge bliver så efterspurgte, at han på et tidspunkt producerer hele 1000 strenge om dagen. Han begynder også at lave banjo og guitar strenge og hans strenge bliver distribueret og solgt i hele USA. I 1930’erne begynder Squier at lave strenge til de nye elektriske instrumenter, og i 1950’erne leverer Squier strenge til Leo Fender og hans lidt usædvanlige nye elektriske guitarer og basser. I 1963 bliver Squier officielt leverandør af Fender strenge og i starten af 1965 købte Leo Fender Squier, kort før han er tvunget til at sælge Fender til CBS, på grund af sit svigtende helbred. Squier fortsætter som strenge fabrikant frem til 1975, hvor CBS beslutter at sælge strenge under Fender navnet.

0 vare(r)

Det billige alternativ til Fender

I slutningen af 70’erne og i starten af 80’erne er Fender udsat for en voldsom konkurrence fra Japansk producerede Fender kopier bl.a. fra Tokai, Greco og Fernandes. Og Fender beslutter at imødekomme denne stigende konkurrence ved selv at påbegynde en produktion i Japan. Fender indgår en aftale med Yamano Gakki (senere Epiphone), Kanda Shokai (Greco) og FujiGen og kaster i 1982 de første Squier elguitarer på markedet.
Squier laver i dag strenge instrumenter I Korea, Kina og Indonesien, hvor de fremstiller el guitarer og el basser som er baseret på Fender’s originale designs.