Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Boss

Boss er datterselskab af Roland, som startede tilværelsen i midten af 1970’erne. Boss blev etableret med henblik på at fremstille effektpedaler til guitar og bas, hvilket var Boss’s hovedbeskæftigelse i de første mange år. Den første pedal, som bar Boss navnet var CE-1 Chorus Ensemble efterfulgt af GE-10 (equalizer), BF-1 (flanger) og DB-5 (distortion). I 1977 efterfølges de af OD-1 (overdrive), PH-1 (phaser), SP-1 (para eq), GE-6 (equalizer), CS-1 (kompressor) samt TW-1 (auto wah). I 1978 lancerer Boss den legendariske DS-1 pedal (distortion), som frem til 90’erne hører til blandt verdens mest solgte pedaler. Alle Boss’s tidligere pedaler blev hurtigt eftertragtede blandt datidens guitarister, og de er i dag samleobjekter, som man skal dybt ned i lommen for at komme i besiddelse af.

0 vare(r)

Historien om Boss

Op igennem 90’erne udvider Boss deres sortiment kraftigt med stadigt flere pedaler, men de ekspanderer også indenfor andre produktgrupper. I 1996 lanceres Boss GT-5 en gulvbaseret digital multi-effektpedal. Den introducerer et helt nyt koncept indenfor multieffektpedaler, et koncept som stort set alle producenter af multieffektpedaler i dag har kopieret. Den digitale looper pedal og den succes den har opnået kan ligeledes tilskrives Boss. Loop Station serien, som Boss lancerede i 2001 gav kreative guitarister mulighed for at lave pålidelig looping i realtid. Mens Boss SY guitar synths har gjort det muligt for guitarister at omdanne deres instrumenter fuldstændigt og tilføre en helt ny dimension til deres sceneoptræden.

Boss har ligeledes etableret sig som en vigtig spiller inden for moderne forstærker design. Mens de første Boss forstærkere til dels byggede på lånte elementer fra Rolands forstærkere, så er Boss sidenhen gået sin egen vej og har begået nogle fremragende og innovative forstærker designs. Herunder Boss’s Waza og Katana elguitarforstærkere, såvel som deres akustiske Singer modeller. Med Waza forstærkerne introducerer Boss Tone Capsule konceptet, som giver dig mulighed for at transformere forstærkeren på kredsløbsniveau via en speciel ekspansionsenhed. Og Katana forstærkerne kombinerer Tube Logic DSP med analoge komponenter til at levere en alsidig tone med en naturlig dynamik, som er meget lig den dynamik, man får fra en rørforstærker.

Boss aktiviteter begrænser sig i dag ikke kun til guitarpedaler, men omfatter også forstærkere, multi-effektprocessorer, digitale optagere, rytmemaskiner, metronomer, tunere og vokal processorer. Boss laver en lang række produkter til øvning og optræden. Boss’s tunere og metronomer bruges f.eks. i dag af alle lige fra hobby bands til professionelle orkestre. Og Boss’s eBand serie, gør øvning både sjovere og mere effektivt.

Boss er i dag ikke længere et datterselskab af Roland, men er derimod indlemmet i Roland. Boss fortsætter dog med at lancere og udvikle produkter under eget navn.