Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Ampeg

Det er ganske få mærker der har så betydeligt et omdømme blandt professionelle bassister som Ampeg. Ampeg har siden 1946 leveret innovative løsninger til bassister over hele verden – og i dag byder Ampeg på tone, ydelse og fleksibilitet på alle niveauer, og til enhver type optræden. Uanset om du har brug for en alsidig combo basforstærker til øvning og band, en stack til store spillesteder eller en DI-løsning i verdensklasse til studiearbejde, så kan Ampeg levere.

Ampeg blev grundlagt i 1946 af Stanley Michael og Everett Hull. Stanley Michael havde udviklet sin egen basforstærker mens Everett Hull beskæftigede sig med at udvikle mikrofoner til kontrabasser. Sammen gundlagde de Michaels-Hull Electronic Labs hvilket i 1948 blev til Ampeg.

I 1960 udvikler Ampeg en bascombo med en ”omvendt” chassis, så man kunne placere forstærkeren inde i højttalerkabinettet. Dette beskytter forstærkerens rør og kredsløb under transport, og gjorde basforstærkeren væsentlig mere transportvenlig. Ampeg døbte forstærkeren Portaflex, og den blev vældigt populær blandt udøvede bassister.

6 vare(r)

Nye visioner hos Ampeg

I 1967 bliver Ampeg solgt til UniMusic og Ampegs nye chefingeniør, Bill Hugghes og Roger Cox, træder ind på Ampeg med en vision om at lave den største og vildeste basforstærker, som verden nogensinde har set. I slutningen af 60’erne syntes de fleste bassister at 50 watt var temmelig godt, og 100 watt meget højt – men ikke Ampeg. Ampegt begynder arbejdet på en prototype som ender med at indeholde 14 rør, og som leverer en enorm ydelse på hele 300 watt. Rolling Stones ender med at måtte låne fem af disse prototyper til deres Hyde Park koncert i 1969, efter at deres egne HiWatt DR-103 forsærkere bliver stoppet i tolden.  Rolling Stones bliver så glade for forstærkerne, at de bruger dem til både bas og guitar på resten af turnéen. Efter turnéen satte Ampeg SVT forstærkeren i produktion og introducere den på NAMM messen i 1969.


 I dag er Ampeg SVT den basforstærker, som alle andre basforstærkere må måles med, når det drejer sig om vellyd og ydelse. Siden 1969 har bassister som Stanley Clarke, Gail Ann Dorsey, Jason Newsted, Cliff Williams, Darryl Jones, Donald “Duck” Dunn, Robert Trujillo, Geezer Butler, John McVie, Chris Squire, Roger Waters, Sting, Tony Levin og ikke mindst Bill Wyman brugt Ampeg SVT som grundlag for deres baslyd.


Moderne bassister som vil gøre brug af den legendariske Ampg-lyd, har flere valgmuligheder end nogensinde før. Der er en række SVT forstærkere og højttalerkabinetter at vælge imellem – og du kan endda køre dobbelte 8 x 10”” kabinetter, hvis du kan finde et sted, som giver dig mulighed for at trække så meget luft. Og i forlængelse af deres Portaflex serie, levere Ampegs BA-serie utroligt alsidige forstærkere til øvning og samspil. Desuden byder Ampegs basforstærkere og højttalerkabinetter på en række pedalprodukter til at finjustere din bastone med.

Ampeg blev i maj 2018 overtaget af Yamaha.